Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Σε προγράμματα νέων γεωργών και αγρότες άνω των 40



"Στο αίτημα του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη για ένταξη στο Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» δικαιούχων ηλικίας και πέραν των 40 ετών, απαντά θετικά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.
Η εφαρμογή του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, αποσκοπεί την πληθυσμιακή αναζωογόνηση της υπαίθρου και την βελτίωση του ανθρώπινου δυναμικού για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στον τομέα της γεωργίας.

Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται η παροχή οικονομικής ενίσχυσης για την διευκόλυνση της εγκατάστασης νέων γεωργών ηλικίας κάτω των 40 ετών, οι οποίοι εγκαθίστανται για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης μεγέθους >0,5 Μονάδες Ανθρώπινης Εργασίας (ΜΑΕ) και υποβάλουν Επιχειρηματικό Σχέδιο για την ανάπτυξη της γεωργικής τους δραστηριότητας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αθ. Τσαυτάρης: «το εφαρμοστικό πλαίσιο του Μέτρου διέπεται από τους Καν. (ΕΕ) 1698/2005 ΚΑΙ 1974/2006 και από την ΚΥΑ 704/2008. Ειδικότερα κατ΄ εφαρμογή του Καν. (ΕΕ) για να κριθεί κάποιος υποψήφιος, δικαιούχος της ενίσχυσης του Μέτρου 112, θα πρέπει μεταξύ άλλων, να μην έχει συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας του.»

Ο κ. Αθ. Τσαυτάρης υπογραμμίζει ότι «διαβλέποντας το αυξημένο ενδιαφέρον ενασχόλησης με τον πρωτογενή τομέα από αρκετούς συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν ξεπεράσει το 40ο έτος της ηλικίας του, διεκδικήσαμε και πετύχαμε να έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να μπορέσουμε να τους υποστηρίξουμε με την νέα ΚΑΠ. Έτσι από την νέα χρονιά όπου θα μπορέσει να εκκινήσει η νέα ΚΑΠ θα έχουμε την δυνατότητα ενίσχυσης και νεοεισερχόμενων ατόμων στην γεωργία τα οποία ξεπερνούν το 40ο έτος»."

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου