Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

«Μετ’ εμποδίων» παράταση στην προσαρμογή των συνεταιρισμών


Μετά από ένα μικρό θρίλερ, που περιελάμβανε αποσύρσεις τροπολογιών και επανακαταθέσεις διορθωμένων, ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η κατ΄άρθρο ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο «Απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας», στο οποίο εμπεριέχεται και ρύθμιση για τετράμηνη παράταση στην λειτουργία των Διοικήσεων των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων.
Η παράταση δίνεται με σχετική τροπολογία που προτάθηκε από τον βουλευτή Κορινθίας της Ν.Δ. κ. Κ. Κόλλια και αφορά την μετάθεση για τέσσερεις μήνες της καταληκτικής ημερομηνίας ολοκλήρωσης των διαδικασιών συγχώνευσης και μετατροπής των Αγροτικών Συνεταιρισμών και των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι οποίες έχουν λάβει σχετική απόφαση προς τον σκοπό αυτό, και η οποία είχε λήξει στις 30 Απριλίου.

Η εν λόγω τροπολογία με γενικό αριθμό 1468 και ειδικό αριθμό 78 έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία και εντάχθηκε στο νομοσχέδιο ως ίδιον άρθρο, αφού είχε προηγηθεί η απόσυρση της 1462/72 την οποία συνυπέγραφαν οι υπουργοί Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Τσαυτάρης και Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, και αφορούσε συνολικότερες τροποποιήσεις σε διατάξεις του συνεταιριστικού νόμου 4015/2011 σχετικά με την λειτουργία των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων καθώς και της ΠΑΣΕΓΕΣ.
ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ