Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ανάστατοι οι πατατοπαραγωγοί στη Δράμα από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.


Την περιοχή του Κ.Νευροκοπίου επισκέφθηκε την Τρίτη 27/05/2014 ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος προκειμένου να διαπιστώσει επί τόπου τα προβλήματα των πατατοπαραγωγών στη φετινή καλλιεργητική περίοδο, τα οποία δημιουργήθηκαν από τις συνεχείς, επί δύο μήνες, βροχοπτώσεις.
Συγκεκριμένα ο κ.Ξανθόπουλος συνοδευόμενος από την γεωπόνο του Δήμου Κ.Νευροκοπίου κ.Σακελλαρίου Ντίνα και από τον πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Κ.Βροντούς κ. Σάββαρο Κώστα έκανε αυτοψία στα καλλιεργηθέντα χωράφια πατάτας αγροκτήματος Κάτω Βροντούς, τα οποία επλήγησαν από την έντονη βροχόπτωση της Δευτέρας 26/05/2014.
Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: « Όλη η περιοχή του Δήμου Κ. Νευροκοπίου περνάει τη δυσκολότερη καλλιεργητική περίοδο εδώ και δεκαετίες. Οι επί δύο μήνες βροχοπτώσεις δημιούργησαν προβλήματα στα καλλιεργηθέντα πατατοχώραφα, σε πολλές εκτάσεις όπου λιμνάζουν νερά οι σπόροι σάπισαν, ενώ τα υπόλοιπα φυτά δεν αναπτύσσονται επαρκώς. Το κυριότερο πρόβλημα όμως έγκειται στην αδυναμία σποράς του μεγαλύτερου μέρους του αγροκτήματος, καθόσον δεν μπορούν οι αγρότες να μπουν στα χωράφια τους, με αποτέλεσμα οι πατατόσποροι να χαλάσουν.
Οι αγρότες μας είναι σε απόγνωση, διότι ξόδεψαν σημαντικά ποσά για αγορά σπόρου, λιπασμάτων, φαρμάκων κτλ και φέτος δεν θα πάρουν παραγωγή.
Η Πολιτεία πρέπει να προβεί σε αποζημιώσεις και συντονισμένα οι φορείς του Νομού να σταθούμε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια. 

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου