Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Συμφωνία της «Δωδώνη» για επέκταση στις ΗΠΑ


Επεκτείνει τη διείσδυσή της στην αχανή αγορά των ΗΠΑ η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, καθώς έκλεισε συμφωνία με τη μεγάλη παραγωγική-εμπορική αμερικανική εταιρεία Arthur Schuman Inc.
Όπως γράφει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ, η τελευταία αναλαμβάνει την αποκλειστική εισαγωγή και διανομή των τυροκομικών προϊόντων της «Δωδώνη» στις ΗΠΑ, με βαρύτητα βέβαια στη φέτα, για την οποία η ηπειρώτικη βιομηχανία είναι ιδιαίτερα γνωστή στο εξωτερικό. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η αμερικανική εταιρεία, η φέτα της «Δωδώνη» αναμένεται, μέσω της υλοποίησης της συμφωνίας, να γνωρίσει μεγάλη απήχηση στην αγορά των ΗΠΑ.
Η Arthur Schuman Inc. θα διαθέσει τα προϊόντα της «Δωδώνη» σ' όλη την αγορά των ΗΠΑ και σε όλες τις κατηγορίες πελατών (στη λιανική, χονδρική και στο catering), ενώ ήδη δέχεται παραγγελίες για τα είδη της ελληνικής εταιρείας.
Η αμερικανική επιχείρηση είναι από τις μεγαλύτερες του είδους της στις ΗΠΑ, λειτουργώντας εδώ και πάνω από 60 χρόνια, ενώ δραστηριοποιείται, τόσο στην παραγωγή τυριών, όσο και στην εμπορία ονομαστών τυριών, όπως το Parmigiano Reggiano και το Grana Padano.
Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη της «Δωδώνη» οι εξαγωγές της πέρσι αυξήθηκαν με «αιχμή του δόρατος» το γιαούρτι και τη φέτα, ενώ ο τζίρος της κυμάνθηκε σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το 2012.
Να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και το θέμα της πώλησης του μετοχικού ποσοστού, ύψους 24,78% της «Δωδώνης», το οποίο ανήκει στην ΕΑΣ Ιωαννίνων.
Η ΕΑΣ έχει αναθέσει σε εταιρεία συμβούλων τη διερεύνηση της συγκεκριμένης προοπτικής και την καταγραφή των βέλτιστων λύσεων για την αξιοποίηση αυτού του περιουσιακού στοιχείου της.
Ο μεγαλομέτοχος της «Δωδώνης», το fund Strategic Initiatives (S.I.), που ελέγχει το 67,77% της εταιρείας, σύμφωνα με πληροφορίες, μάλλον ενδιαφέρεται να προχωρήσει στην απόκτηση και αυτού του μετοχικού ποσοστού, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει επιτευχθεί κάποια σχετική συμφωνία.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου