Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Νίκες κτηνοτρόφων για γιαούρτι, τυριά


Η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει τελικώς τις προτάσεις του ΟΟΣΑ που αφορούν την παρασκευή γιαουρτιού και τυριών από γάλα – σκόνη. Αυτό προέκυψε από τις δηλώσεις του Παν. Πεβερέτου, ο οποίος αποκάλυψε όσα ειπώθηκαν από το Θαν. Σκορδά.
Το θέμα ανέδειξε πρώτο το paseges.gr από τις 23/01.



Δείτε τότε τι έγραφε το paseges.gr


Έρχεται νέο χτύπημα για την κτηνοτροφία, κατήγγειλε από τη Λιβαδειά ο πρόεδρος του ΣΕΚ, Παναγιώτης Πεβερέτος.


Όπως εξήγησε ο κ. Πεβερέτος πριν λίγες μέρες συστήθηκε επιτροπή  στον ΕΦΕΤ, με συμμετοχή και των βιομηχάνων, χωρίς όμως το ΣΕΚ, με σκοπό την τεκμηρίωση, ότι το γιαούρτι θα μπορεί να παρασκευάζεται και από άλλα είδη γάλακτος. Η επιτροπή συνεδρίασε μάλιστα χθες.


Αν κάτι τέτοιο περάσει, πρόσθεσε ο κ. Πεβερέτος, θα πρόκειται για τελειωτικό χτύπημα στην αγελαδοτροφία, ενώ προανήγγειλε κινητοποιήσεις και ακτιβισμούς.


«Όλα αυτά που στιγμή που κερδίζουμε δίκη στην Αγγλία με απαγόρευση να ονομάζεται γιαούρτι ελληνικό αν δεν προέρχεται από ελληνικό γάλα.


Ο πρόεδρος του ΣΕΚ δεν παρέλειψε να ρίξει βολές κατά του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, κάνοντας λόγο για κατ΄επιταγή μελέτη στον ΟΟΣΑ.


«Θα μας πλημμυρίσουν με φθηνό γάλα, αμφίβολης ποιότητας και προέλευσης με το πρόσχημα των τιμών», κατέληξε ο κ. Πεβερέτος.

ΠΗΓΗ ; ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου