Παστεριωμένο και υψηλής θερμικής επεξεργασίας γάλα είναι οι δύο βασικές κατηγορίες στις οποίες κατέληξαν για το γάλα οι υπουργοί Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά από την χθεσινή συνάντησή τους εν όψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα που ζητά η Τρόικα. Παράλληλα, καταργείται η χρήση του όρου «φρέσκο»
Όπως ανέφερε σε δημοσιογράφους σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Α,. Τσαυτάρης, συμφωνήθηκε να καταργηθεί η χρήση του όρου φρέσκο και να υπάρξουν δύο βασικές κατηγορίες: το παστεριωμένο, το οποίο αφορά το σημερινό «φρέσκο πέντε ημερών» και το υψηλής θερμικής επεξεργασίας που αφορά το σημερινό μακράς διάρκειας. Επίσης, έχει συγκληθεί σχετική επιστημονική επιτροπή η οποία συνεδριάζει προκειμένου να καθορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε να μπορεί να επεκταθεί η διάρκεια του ζωής του παστεριωμένου πέραν των πέντε ημερών. Ενδεχομένως, να υπάρξει και η δυνατότητα, υπό προϋποθέσεις, και η δημιουργία γάλακτος ημέρας.
ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου