Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Δυο «ταχύτητες» με κατάργηση του όρου "φρέσκο" περιλαμβάνει η τελική φόρμουλα για το γάλα

Δυο «ταχύτητες» με κατάργηση του όρου


Κοινό σημείο φαίνεται ότι βρέθηκε μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων με τη διαμόρφωση μιας πρότασης για το γάλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική φόρμουλα προβλέπει την καθιέρωση 2 ταχυτήτων για το γάλα. Η πρώτη χαμηλής παστερίωσης έως πέντε ημέρες και η δεύτερη υψηλής παστερίωσης για πάνω από πέντε μέρες.
Παράλληλα, φαίνεται ότι καταργείται ο όρος «φρέσκο», κάτι το οποίο αποτελεί ίσως τη χειρότερη εξέλιξη, σχολίασε στο paseges.gr o πρόεδρος του ΣΕΚ Τ. Πεβερέτος.

Οι δυο κατηγορίες

1. Το παστεριωμένο γάλα, στο οποίο θα υπάρχει η υποκατηγορία «γάλα ημέρας». Δηλαδή θα διαρκεί 24 ώρες η συλλογή και στο ράφι θα μένει για άλλες δύο μέρες. Τα υπόλοιπα προϊόντα θα έχουν διάρκεια ζωής ανάλογα με τη μέθοδο παστερίωσης. Η ευθύνη θα ανήκει στις γαλακτοβιομηχανίες.


2. Το γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας, όρος ο οποίος αντικαθιστά το γάλα υψηλής παστερίωσης.
 

Τέλος, στις συσκευασίες θα υπάρχει ευκρινής σήμανση αναφορικά με τη διάρκεια ζωής του γάλακτος.


ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ