Κοινό σημείο φαίνεται ότι βρέθηκε μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων με τη διαμόρφωση μιας πρότασης για το γάλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική φόρμουλα προβλέπει την καθιέρωση 2 ταχυτήτων για το γάλα. Η πρώτη χαμηλής παστερίωσης έως πέντε ημέρες και η δεύτερη υψηλής παστερίωσης για πάνω από πέντε μέρες.
Παράλληλα, φαίνεται ότι καταργείται ο όρος «φρέσκο», κάτι το οποίο αποτελεί ίσως τη χειρότερη εξέλιξη, σχολίασε στο paseges.gr o πρόεδρος του ΣΕΚ Τ. Πεβερέτος.
Οι δυο κατηγορίες
1. Το παστεριωμένο γάλα, στο οποίο θα υπάρχει η υποκατηγορία «γάλα ημέρας». Δηλαδή θα διαρκεί 24 ώρες η συλλογή και στο ράφι θα μένει για άλλες δύο μέρες. Τα υπόλοιπα προϊόντα θα έχουν διάρκεια ζωής ανάλογα με τη μέθοδο παστερίωσης. Η ευθύνη θα ανήκει στις γαλακτοβιομηχανίες.
2. Το γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας, όρος ο οποίος αντικαθιστά το γάλα υψηλής παστερίωσης.
Τέλος, στις συσκευασίες θα υπάρχει ευκρινής σήμανση αναφορικά με τη διάρκεια ζωής του γάλακτος.
ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου