Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με ανεξάρτητα μπλόκα

Αντιπροσωπεία της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους βουλευτές της ΕΕΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάση Πετράκο και Απόστολο Αλεξόπουλο συναντήθηκαν σήμερα με τους Δημήτρη Δήμα και Χρήστο Αναγνωστάκο, εκπροσώπους των ανεξάρτητων μπλόκων των αγροτών και κτηνοτρόφων Πελοποννήσου, οι οποίοι συνεχίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Οι εκπρόσωποι των αγωνιζόμενων αγροτών ζήτησαν την στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ στα δίκαια αιτήματα τους που είναι:
- Απόσυρση του νέου φορολογικού Νόμου
- Κατάργηση του χαρατσιού στα αγροτεμάχια και στους βοσκοτόπους.
- Πάγωμα των χρεών των αγροτών και των κτηνοτρόφων για τρία χρόνια και τη χρηματοδότηση τους με χαμηλό επιτόκια, όπως και πάγωμα των πλειστηριασμών για 5 χρόνια.
- Φθηνό πετρέλαιο για τα αγροτικά και κατάργηση του ειδικού τέλους Α.Π.Ε. στο αγροτικό τιμολόγιο. '
- Ενεργοποίηση του κανονισμού DEMINIMIS και ένταξη στα ΠΣΕΑ η ακαρπία της ελιάς.
- Αποζημίωση από τον ΕΛ.Γ.Α την των πληγέντων μανταρινιών και πορτοκαλιών για τις ζημιές που προκάλεσαν ηπαρατεταμένη ανομβρία και οι άκαιρες βροχοπτώσεις. Ο ΕΛ.Γ.Α. να συμπεριλάβει στην αποζημίωση τις καλλιέργειες που γίνονται με αναπαραγόμενο πολλαπλασιαστικό υλικό ,έως ότου ενημερωθούν όλοι οι παραγωγοί για την υποχρέωση χρησιμοποίησης Πιστοποιημένων σπόρων.
- Παραγωγή και ανάπτυξη εγχώριου πολλαπλασιαστή υλικών (σπόρων).
- Συνδεδεμένη ενίσχυση στα χυμοποιήσιμα πορτοκάλια-μανταρίνια με την νέα ΚΑΠ 2015-2020.
- Παρεμβάσεις στο κόστος παραγωγής, ώστε να καταστούν ανταγωνιστικά τα προϊόντα μας.
- Τιμολόγηση στο χωράφι,.
- Μη νομιμοποίηση της νοθείας του ελαιόλαδου – προσμίξεις ελαιόλαδου.
- Στήριξη στο εξωτερικό της ονομασίας ΠΟΠ της ελιάς Καλαμών.
- Μη διεύρυνση της ζωής του φρέσκου-νωπού γάλακτος από τις 5 ημέρες που είναι σήμερα στις 7-10 ημέρες,
- Μη νομιμοποίηση της παραγωγής γιαουρτιού από σκόνη γάλακτος,
- Μη υπογραφή για το ξεπούλημα της Φέτας στον Καναδά, στην Σιγκαπούρη και σε άλλες χώρες.
- Στήριξη της κτηνοτροφίας που χειμάζεται.
- Τέλος, τόνισαν ότι αγωνίζονται για να μπορούν να παράγουν και να επιβιώνουν με αξιοπρέπεια.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι συμφωνούν με τα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων την Πελοποννήσου. Ενημέρωσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων και να πιέζει να επιλυθούν. Για τον λόγο αυτό θα κατατεθεί άμεσα επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, επίσης επίκαιρη επερώτηση της ΚΟ καθώς και άλλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.

Επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι "σε μια κρίσιμη περίοδο, που όλοι θεωρούν ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί να συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η κυβέρνηση υιοθέτησε στην εισοδηματική πολιτική της, τη φορολογική επιδρομή στο αγροτικό εισόδημα και στην αγροτική περιουσία.

Με τα νέα μέτρα, πρόσθεσαν, "θα φορολογούνται ακόμα και οι αγρότες που διαθέτουν μικρές καλλιεργούμενες εκτάσεις ή μικρό αριθμό εκτρεφόμενων ζώων. Ο φόρος θα υπολογίζεται από το πρώτο ευρώ, χωρίς να προσδιορίζεται στο καθαρό αγροτικό εισόδημα μιας και έτσι όπως ρυθμίζεται δεν γίνεται καμιά αναφορά ότι αποτελεί οικογενειακό εισόδημα, ότι υπάρχουν δαπάνες, αποσβέσεις κ.λ.π., με συντελεστή 13%. Ενώ, όπως ισχύει για επιχειρήσεις και επιτηδευματίες, οι αγρότες θα κληθούν να προκαταβάλουν και φόρο για το επόμενο έτος. Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί και η εισαγωγή στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και των ακινήτων που υπηρετούν την αγροτική δραστηριότητα".

Οι βουλευτές τόνισαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "δεσμεύεται και θα αγωνιστεί για καθαρό ατομικό αφορολόγητο εισόδημα και για τους αγρότες, στα 12.000 Ευρώ.

Επίσης, δεν πρέπει να γίνεται καμιά αναφορά στις κοινοτικές ενισχύσεις και αποζημιώσεις, διότι και για την ΕΕ δεν αποτελούν φορολογητέο εισόδημα. Τέλος οι συντελεστές πρέπει να έχουν προοδευτικότητα".

Τέλος, επισήμαναν ότι "θα πρέπει το κόστος παραγωγής να μειωθεί καθότι στην Ελλάδα είναι το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για αυτό απαιτείται η λήψη μέτρων μείωσης όπως:

άμεση επαναφορά στο 11% της επιστροφής ΦΠΑ των γεωργικών προϊόντων και εφοδίων και στη συνέχεια τη μείωση στο ελάχιστο του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια.

επιστροφή του ΕΦΚ και καθιέρωση φθηνού αγροτικού πετρελαίου, σε ποσότητα που θα καθορίζεται από την ετήσια δήλωση καλλιέργειας κάθε παραγωγού.

μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ για όλη την καλλιεργητική περίοδο.

εντατικοποίηση των κρατικών μηχανισμών ελέγχου της αγοράς και άμεση πάταξη των υπερτιμολογήσεων, εναρμονισμένων τιμών και παράνομων ελληνοποιήσεων, υιοθέτηση καθολικού συστήματος ιχνηλασιμότητας προϊόντων, καθολικού ηλεκτρονικού τιμολογίου".

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου