Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Η ευρωπαϊκή γαστρονομία και η υγιεινή διατροφή στα σχολεία


Να ενσωματωθούν στα εκπαιδευτικά συστήματα μαθήματα για την υγιεινή διατροφή και τη γαστρονομία προτείνουν οι ευρωβουλευτές μέσω μη δεσμευτικού ψηφίσματος που αναμένεται να εγκρίνουν την Τετάρτη 12 Μαρτίου.
Τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου θα ζητήσουν, επίσης, από τα κράτη μέλη να λάβουν μέτρα για την ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τους κινδύνους της κατάχρησης αλκοόλ και για τη βελτίωση της υγείας τους, αλλά και να μεριμνήσουν για την απαγόρευση της διαφήμισης και της προώθησης ανθυγιεινών τροφίμων στα σχολεία.

Σύμφωνα με το σχέδιο ψηφίσματος, οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να λάβουν μέτρα για την προστασία της γαστρονομικής κληρονομιάς της Ευρώπης. Καλούνται να προστατεύσουν την ποικιλία και την ποιότητα των διαφόρων τοπικών και περιφερειακών γαστρονομικών παραδόσεων της Ευρώπης, που αποτελούν μέρος της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να λάβουν μέτρα για την αναγνώριση και την επισήμανση των ευρωπαϊκών προϊόντων, όπως είναι οι ονομασίες προέλευσης, οι γεωγραφικές ενδείξεις και οι εγγυήσεις παραδοσιακών ιδιότυπων προϊόντων.




ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου