Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ευεργετικό για τις μικρές, συνεταιριστικές γαλακτοβιομηχανίες το ενδεχόμενο διαβάθμισης στο φρέσκο γάλα

Ευεργετικό για τις μικρές, συνεταιριστικές γαλακτοβιομηχανίες το ενδεχόμενο διαβάθμισης στο φρέσκο γάλα


Θετικά αποτιμούν στο Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας το ενδεχόμενο διαβάθμισης όσον αφορά στη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, τη στιγμή που φαίνεται να «παγώνει» το ενδεχόμενο επιμήκυνσης παραπάνω από πέντε μέρες, όπως υπαγορεύει ο ΟΟΣΑ.
Όπως αναφέρει στο paseges.gr ο αντιπρόεδρος του ΣΕΚ, κ. Λευτέρης Γίτσας: «μας βρίσκει θετικούς το ενδεχόμενο διαβάθμισης στη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, αφού αυτό πρακτικά σημαίνει –σε περίπτωση που δεν μπει κάποιος κόφτης στις πέντε μέρες- ότι θα μπορεί να μπαίνει στο ράφι γάλα διάρκειας μιας, δυο, τριών κ.λπ. ημερών»


Κάτι τέτοιο εκτιμά ο κ. Γίτσας μπορεί να μην ευνοήσει τις μεγάλες βιομηχανίες γάλακτος, αλλά μπορεί να έχει οφέλη για τις μικρές, συνεταιριστικές βιομηχανίες γάλακτος, οι οποίες δραστηριοποιούνται ως επί το πλείστον σε τοπικές κοινωνίες και έχουν μικρότερη παραγωγή».


«Το θετικό ωστόσο στην περίπτωσή μας είναι ότι φαίνεται πως παγώνει το θέμα της επέκτασης διατηρησιμότητας στο γάλα, ωστόσο ζήτημα υπάρχει με την αναγραφή προέλευσης και το γάλα που θα χρησιμοποιείται για την παρασκευή γιαουρτιού. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ισχύσει μη αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος. Επίσης καταστροφικό θα είναι να μην υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά στο γάλα που φτιάχνεται το γιαούρτι. Θα μας οδηγήσει σε αφανισμό», καταλήγει ο κ. Γίτσας.



Αλέξανδρος Μπίκας


mpikas@paseges.gr

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου