Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

«Η Ελλάδα να επενδύσει στην αγροτική παραγωγή»

Κλειδί είναι ο πρωτογενής κλάδος για την έξοδο από την κρίση, υποστηρίζει η Amcham EU.
Η αγροτική παραγωγή είναι ένας από τους τέσσερις τομείς της οικονομίας στους οποίους η Ελλάδα μπορεί να επενδύσει και να δει άμεσα αποτελέσματα.
Αυτό υποστήριξε η αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ε.Ε. (Amchaum EU) στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ στην Αθήνα. Η συνέντευξη προηγήθηκε της ομιλίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Να σημειωθεί ότι η ομάδα μελών της του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της ΕΕ, που εδρεύει στις Βρυξέλλες και συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για  ελεύθερο εμπόριο μεταξύ Ευρώπης κι ΗΠΑ υποστηρίζει πως η εξωστρέφεια στην Αγροτική Παραγωγή είναι ένα από τα δυνατά σημεία, που η ελληνική κοινότητα θα πρέπει να στρέψει το ενδιαφέρον της.
Η ομάδα της AMCHAM EU ανέφερε ότι οι συναλλαγές Ε.Ε. – ΗΠΑ ανέρχονται σε δυο δις την ημέρα εξ ου κι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξουν συμφωνίες, παρόλο που κι εδώ υπάρχουν δυσκολίες λόγω διαφορετικής προσέγγισης των κρατών ή κι επειδή οι ΗΠΑ δεν έχουν ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο που αγγίζει απ΄άκρη σ΄ άκρη την Αμερική, διότι η νομοθεσία είναι διαφορετική κατά περιοχές λόγω των Ομοσπονδιών. Παρόλα αυτά επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας, όπως είπαν, υπάρχει.
 Η Ελλάδα, ανέφεραν οι ομιλητές, έχει προχωρήσει σε πολύ σημαντικά βήματα, που κανείς δεν θα πίστευε μέχρι πριν δυο-τρία χρόνια, και μάλιστα ενδεχομένως είναι στη μέση της νύχτας ή ίσως και προς το τέλος της ενώ τόνισαν ότι έχει δημιουργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης, που είναι σημαντικό.
Παραδέχτηκαν ότι δεν αρκούν οι τραγικές μειώσεις στους μισθούς, για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα, αφού είναι ιδιαίτερα υψηλό το κόστος ενέργειας, όπως συμβαίνει και σε όλη την Ευρώπη ενώ υπάρχει και γραφειοκρατία, η οποία μπορεί να βελτιωθεί. Μάλιστα, αναφέρθηκαν στην σπουδαιότητα του σχιστολιθικού αερίου, στην παραγωγή ενέργειας στις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου