Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Γιώργος Μαυραγάνης:Βελτιώσεις για τα αγροτικά βιβλία εσόδων - εξόδων

Βελτιώσεις για τα αγροτικά βιβλία εσόδων - εξόδων

Ψηφίστηκε τόσο επι της αρχής, όσο και επι των άρθρων το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων από τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και πλέον την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.
Νωρίτερα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης προανήγγειλε νέες νομοτεχνικές βελτιώσεις προκειμένου να ικανοποιηθούν ορισμένες από τις ενστάσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης μεταξύ των οποίων και η καθιέρωση ποσοτικών κριτηρίων για τους αγρότες που θα υποχρεωθούν να τηρούν βιβλία και στοιχεία. Παρέμβαση για το θέμα έκανε και η ΠΑΣΕΓΕΣ.



Πάντως παραμένει ως εκκρεμότητα το ισχυρότερο αίτημα βουλευτών που ζητούν μειωμένους συντελεστές φορολόγησης για τα ξενοίκιαστα και ημιτελή ακίνητα.


Πέραν αυτών η εισηγήτρια της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου ζήτησε από τον υπουργό Ανάπτυξης να αποσύρει διάταξη για τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ (σ.σ. αρ. 38 του νομοσχεδίου) σε διαφορετική περίπτωση θα καταψηφίσει.


Ο υπουργός εξήγησε -δίχως όμως αποτέλεσμα- πως η εν λόγω διάταξη αλλάζει το πρότυπο λειτουργίας των ιδιωτικών ΚΤΕΟ προκειμένου να «διασφαλιστεί η ακεραιότητα και η αμεροληψία».


Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο υποστηρίζεται από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καθώς  η αντιπολίτευση ξεκαθάρισε ότι καταψηφίζει.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου