Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Η Ε.Ν.Α Λάρισας ειχε συνάντηση με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο

neoilarisa
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συναντήθηκε με το προεδρείο και μέλη της Ένωσης Νέων Αγροτών νομού Λάρισας.
Οι νέοι αγρότες, ζήτησαν την επίσπευση των αποτελεσμάτων για τα σχέδια βελτίωσης, την μείωση νιτρορύπανσης, την βιολογική γεωργία καθώς και την απλοποίηση της γραφειοκρατίας στα προγράμματα επενδύσεων που τους αφορούν όπως τα δάνεια για αγορά γης.
Παράλληλα, πρότειναν την ανάληψη πρωτοβουλίας από πλευράς του Υπουργείου για την συνεχιζόμενη κατάρτιση και ενημέρωσή τους σχετικά με νέες καλλιέργειες και την υπάρχουσα έρευνα στους τομείς που τους αφορούν.
Επιπλέον, συζήτησαν για την ολοκλήρωση και την εφαρμογή του μητρώου αγροτών καθώς και την θεσμοθέτηση των «αγροτικών αγορών» σε κάθε δήμο όπου θα πωλούν σε χαμηλές τιμές τα προϊόντα τους.
Τέλος, εστιάζοντας στο θέμα της φορολογίας του αγροτικού εισοδήματος τόνισαν ότι πρέπει να εξεταστεί με τη δέουσα προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη  τις υπάρχουσες μελέτες, την εμπειρία που υπάρχει σε άλλες χώρες και κυρίως τις δυσκολίες που έχει μια αγροτική επιχείρηση (εποχικότητα, φυσικά φαινόμενα, εξάρτηση τιμών από τις διεθνείς αγορές κ.α).
Ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε πως «η συνάντηση με τους νέους αγρότες ήταν κάτι παραπάνω από εποικοδομητική. Δεδομένης της βούλησης της κυβέρνησης να βάλει τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά θέτουμε άμεσα επί τάπητος τα θέματα που αναφέρθηκαν στη συζήτηση, προκειμένου να έχουμε γρήγορα και απτά αποτελέσματα».
Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά των νέων αγροτών ήταν ο αντιπρόεδρος της ΕΝΑ Λάρισας Νίκος Παυλονάσιος, ο γραμματέας Γρηγόρης Τζιότζιος, ο ταμίας Θανάσης Κεραμόπουλος και τα μέλη Γιώργος Ζαφειρούλης, Τηλέμαχος Γκουλέτσας, Δημήτρης Μπαζάνας, Κων/νος Τζιουμακλής και Παναγιώτης Φατούρας.
Πηγή: http://www.onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου