Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Τον Αύγουστο του 2014 οι προτάσεις της Ελλάδας για την νέα ΚΑΠ



Τον Αύγουστο του 2014 οι προτάσεις της Ελλάδας για την νέα ΚΑΠ

Μέχρι την 1η Αυγούστου του 2014 θα κατατεθούν οι προτάσεις της Ελλάδας για την νέα ΚΑΠ, οι οποίες στο μεσοδιάστημα θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση, σύμφωνα με τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Τα παραπάνω αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, κατά την διάρκεια σύσκεψης με το προεδρείο του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων Ελευθέρας Βοσκής του Νομού Λάρισας παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρη Μελά.
 
Από την πλευρά των παραγωγών παρόντες ήταν ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Πέτσας, ο αντιπρόεδρος κ.  Θανάσης Κωσταφάκας και τα μέλη κκ: Ιωάννης και Λευτέρης Νυχτερίδας.
 
Κατά τη συνάντηση οι κτηνοτρόφοι ενημερώθηκαν για τα προβλήματα στα βοσκοτόπια και τις ενέργειες του ΥπΑΑΤ για την επίλυσή τους, την εξισωτική αποζημίωση αλλά και τη νέα ΚΑΠ.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού για την αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι στα περσινά επίπεδα, καθώς εγκρίθηκε το σχετικό αίτημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υπεγράφη η δέσμευση πίστωσης για επιπλέον 28,5 εκατομμύρια ευρώ.
 
Επίσης, ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι στη νέα ΚΑΠ στόχος του ΥπΑΑΤ είναι οι επιδοτήσεις να δίνονται σε όσους πραγματικά παράγουν. Ενώ ο κ. Μελάς ενημέρωσε τους παραγωγούς για τη θετική εικόνα που διαμορφώνεται για την ελληνική κτηνοτροφία ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου και τους κάλεσε να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια.
 
Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής: «Η ελληνική κτηνοτροφία παρά τις δοκιμασίες και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία παραμένει ένας παραγωγικός κλάδος με σημαντική προοπτική. Αυτή την προοπτική θα την ενισχύσουμε περαιτέρω στη νέα ΚΑΠ, προκειμένου να στηρίξουμε τους κτηνοτρόφους μας και να μειώσουμε το έλλειμμα ζωοκομικών προϊόντων της  χώρας. Ειδικά, η εκτατικής μορφής κτηνοτροφία, όπως είναι η αγελαδοτροφία ελευθέρας βοσκής, μπορεί να μας δώσει υψηλής ποιότητας προϊόντα με ξεχωριστά χαρακτηριστικά και αυξημένη ανταγωνιστικότητα στην αγορά. Συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό των παραγωγών. Παρά τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, όπως και στην περίπτωση της εξισωτικής, προκειμένου να τους βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο τους».

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου