Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Το ΥΠΑΑΤ προετοιμάζεται για την προεδρία του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε.

Το ΥΠΑΑΤ προετοιμάζεται για την προεδρία του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε. 

Συσκέψεις με αντιπροσωπεία της Γραμματείας του Συμβουλίου ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε από την Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2014, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρουσία του υπουργού κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρη Μελά και του Γενικού Διευθυντή της Γραμματείας του Συμβουλίου κ. Angel Boixareu.
Στις συσκέψεις συμμετείχαν 40 υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, Πρόεδροι και αναπληρωτές Επιτροπών, όπως και αντιπροσωπεία της Γραμματείας του Συμβουλίου αποτελούμενη από τους υπεύθυνους στον τομέα της γεωργίας: κα Marta Arpio, κα Elizabeth Willocks, κ. Petr Blizkovsky, κ. Mariano Abad, κ. Cesar Cortes και τους υπεύθυνους στον τομέα της αλιείας: κ. Frank Wall, κ. Janusz Bielecki, κ. Dirk Hellwig.
 
Συζητήθηκαν οι προτεραιότητες και οι στόχοι της ελληνικής κυβέρνησης και του ΥπΑΑΤ για το εξάμηνο της ελληνικής Προεδρίας, οι στόχοι του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στη διάρκεια της Προεδρίας του κ. Τσαυτάρη, το αντικείμενο και η οργάνωση του Συμβουλίου που θα γίνει στην Αθήνα το Μάϊο, ο ρόλος της Γραμματείας του Συμβουλίου για την κάθε Προεδρία, ο τρόπος λειτουργίας και συνεργασίας Υπουργείου και Γραμματείας κατά τη διάρκεια της Προεδρίας, η διαδικασία λήψης αποφάσεων περιλαμβανομένης της διαδικασίας συναπόφασης, η σχέση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η εξωτερική αντιπροσώπευση σε διεθνή φόρα, ο τρόπος προετοιμασίας των Συμβουλίων Υπουργών Γεωργίας-Αλιείας, Επίσης τέθηκαν θέματα κτηνιατρικής, φυτο-υγεινής και ασφάλειας τροφίμων.
 
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία της Γραμματείας για τη συνεργασία και την επιμόρφωση των στελεχών του Υπουργείου, στην προετοιμασία για την ανάληψη της Προεδρίας και τόνισε χαρακτηριστικά «δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην προετοιμασία της Προεδρίας μας. Επιδιώκουμε μια λιτή, αλλά αποτελεσματική Προεδρία. Θα είναι μια Προεδρία πιο πυκνή μια και στο τέλος του εξαμήνου της Προεδρίας μας θα λάβουν χώρα και οι ευρωεκλογές. Θα χρειαστεί να καταβάλλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων. Αλλά είναι μια μεγάλη πρόκληση για τη χώρα και το ΥπΑΑΤ να ανταποκριθεί στο ρόλο του και να προεδρεύσει σε όλη την Ευρώπη για τη Γεωργία και την Αλιεία, σε μια μεταβατική περίοδο ανάμεσα στη λήξη της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου (ΚΑΠ) και στην έναρξη της επόμενης».

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου