Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Το ΕΚΑΒ Κρήτης παραλαμβάνει δίπλωμα Ευρωπαίου Πολίτη


http://thumbp1-ir2.thumb.mail.yahoo.com/tn?sid=30399298074134829&mid=AK8k5C4AAAhmUl%2FHQQAAAOoUOS0&midoffset=2_0_0_1_893043&partid=2.4&f=1721&fid=Inbox&w=768&h=467Σπύρος Δανέλλης
Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 


Βρυξέλλες, 17 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΕΚΑΒ Κρήτης παραλαμβάνει δίπλωμα Ευρωπαίου Πολίτη από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς

Στις Βρυξέλλες βρέθηκαν οι 43 εθνικοί νικητές, από όλα τα κράτη μέλη, του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2013 προκειμένου να συμμετάσχουν σε εκδήλωση για τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το ΕΚΑΒ Κρήτης παρέλαβε δια του Διευθυντή του Νίκου Γιαννακουδάκη δίπλωμα που του απένειμε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς. Παράλληλα, μαζί με τους άλλους εθνικούς νικητές, παρέστη στα εγκαίνια έκθεσης που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έχει θέμα τους νικητές του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2013.
Με αφορμή την παρουσία των εθνικών νικητών στις Βρυξέλλες, ο Ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος πρότεινε και υποστήριξε την υποψηφιότητα του ΕΚΑΒ Κρήτης, δήλωσε ότι «τέτοιες στιγμές όπου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναντά τους πολίτες της Ευρώπης αναδεικνύονται και εμπεδώνονται οι αξίες της αλληλεγγύης, του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, αξίες επάνω στις οποίες θεμελιώθηκε η Ευρώπη και που σήμερα χρειάζεται να τονίζουμε περισσότερο από ποτέ».
Το «Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη» καθιερώθηκε το 2008 και απονέμεται ετησίως από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για εξαιρετικά επιτεύγματα σε διάφορους τομείς ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Επιβραβεύονται δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή καλύτερης, αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των κρατών μελών ή στη διευκόλυνση της διασυνοριακής ή διεθνικής συνεργασίας, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η υποψηφιότητα του ΕΚΑΒ Κρήτης, αφιερωμένη στη μνήμη του αδικοχαμένου Διευθυντή του Δημήτρη Βουρβαχάκη, προτάθηκε και υποστηρίχθηκε από τον Σπύρο Δανέλλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά γίνεται δεκτή πρόταση του Ευρωβουλευτή. Στο πλαίσιο του ίδιου θεσμού  έχουν τιμηθεί με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» το 2011 και το Μουσικό Εργαστήριο «Λαβύρινθος» το 2012.

Το παρόν μας εστάλη με ηλεκτονικό μύνημα.