Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

"Πράσινο φως" για τα μεταβατικά μέτρα της ΚΑΠ του 2014



Στις 28 Οκτωβρίου η Ειδική Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενέκρινε την πολιτική συμφωνία σχετικά με τα μεταβατικά μέτρα για την Κοινή Αγροτική Πολιτική το 2014, η οποία επιτεύχθηκε από τους διαπραγματευτές της λιθουανικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., το Ευρωκοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά την άτυπη διοργανική συνεδρίαση στο Στρασβούργο στις 23 του τρέχοντος μήνα.
Η μεταβατική ρύθμιση είναι το κλειδί για την ομαλή εφαρμογή της αναθεωρημένης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς θα εξασφαλίσουν τη νομική ρύθμιση και χρηματοδότηση για τους αγρότες και τις διοικητικές αρχές μέχρι η νομοθεσία της αναμορφωμένης ΚΑΠ να είναι πλήρως αποτελεσματική.
 
Οι μεταβατικές διατάξεις θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Η πολιτική συμφωνία για τη μεταβατική ρύθμιση αναμένεται να εγκριθεί επισήμως κατά την διάρκεια συνεδρίασης του συμβουλίου υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στις 17 Δεκεμβρίου.
 
Η Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ψηφίσει για το εν λόγω θέμα στις 4 Νοεμβρίου και στη συνέχεια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να δώσει συγκατάθεση για την έκδοση του συγκεκριμένου κανονισμού από με ψηφοφορία σε ολομέλειά του.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου