Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Συλλαλητήριο κτηνοτρόφων έξω από την Δωδώνη

Συλλαλητήριο κτηνοτρόφων έξω από την Δωδώνη

Διαμαρτυρία έξω από τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη Α.Ε. θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τετάρτη, 17 Ιουλίου, από τις 11.00, οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου που συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές τους.
Οι κτηνοτρόφοι-συνεργάτες της γαλακτοβιομηχανίας διεκδικούν ταχύτερη αποπληρωμή των οφειλών της εταιρείας για την πρώτη ύλη, που παραδίδουν, η οποία αυτό το χρονικό διάστημα είναι αυξημένη.
 
Όπως επισημαίνουν δεν έχει εξοφληθεί ακόμη ο Μάρτιος από τη «Δωδώνη», τη στιγμή που οι δικές τους υποχρεώσεις «τρέχουν», ενώ η επιχείρηση επικαλείται ζήτημα περιορισμένης ρευστότητας.
 
Σε μία προσπάθεια να κατευναστούν τα «πνεύματα» ο πρόεδρος της «Δωδώνη», Μάικλ ο' Νιλ απηύθυνε επιστολή προς τους παραγωγούς-κτηνοτρόφους, τονίζοντας πως «κανείς παραγωγός - συνεργάτης μας δεν πρόκειται να χάσει ούτε ένα ευρώ».
 
«Η Strategic Initiatives (S.I.) Foods (έχει εξαγοράσει τη Δωδώνη) έχει δεσμευθεί από την αρχή για την πλήρη ανάπτυξη της Δωδώνη, με στόχο την ηγετική της θέση στην ελληνική και διεθνή αγορά. Αυτό θα γίνει με την αύξηση του όγκου παραγωγής και ζήτησης άρα με την προμήθεια επιπλέον ποσοτήτων γάλακτος. Όλοι γνωρίζετε πως η Δωδώνη, όπως και άλλες εταιρείες στην Ελλάδα, είναι αντιμέτωπες με το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας, που είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης και που έχει ως συνέπεια τα τραπεζικά ιδρύματα να περιορίζουν ασφυκτικά τις πιστώσεις και να θέτουν σκληρούς όρους στις διαπραγματεύσεις. Παράλληλα έχει επιμηκυνθεί κατά πολύ και το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο οι πελάτες μας ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι μας», υπογραμμίζει ο ίδιος.
 
Στήριξη από την ΕΑΣ Ιωαννίνων
 
Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της τονίζει ότι στήριξε, στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των κτηνοτρόφων, αλλά και ολόκληρου του αγροτικού κόσμου της περιοχής των Ιωαννίνων, πάντα υπεύθυνα και χωρίς μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, όπως «έκαναν κάποιοι προκειμένου να γίνουν αρεστοί και να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.
 
Παράλληλα θυμίζει τις δράσεις της στην κατεύθυνση να μην ιδιωτικοποιηθεί η «Δωδώνη» με αποκλειστικό και μόνο στόχο να διατηρηθεί ο χαρακτήρας της εταιρίας, επισημαίνοντας παράλληλα τα προβλήματα τα οποία θα δημιουργηθούν σε αντίθετη περίπτωση.
 
«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται και δικαστικά σε ότι αφορά την παραβίαση της ιδρυτικής πράξης της βιομηχανίας (καταστατικό το οποίο ποτέ δεν τροποποιήθηκε) ως προς την αρχική μετοχική σύνθεση και αλλά και τις πράξεις και παραλήψεις οι οποίες έγιναν κατά την πράξη μεταβίβαση των μετοχών της βιομηχανίας.
 
Ειδικά σήμερα με την κατάσταση που διέρχεται όλος ο κτηνοτροφικός κλάδος, και ιδιαίτερα της περιοχής μας, η σημερινή Διοίκηση της βιομηχανίας οφείλει άμεσα να εξοφλήσει τους παραγωγούς για τις ποσότητες γάλακτος που έχουν παραδώσει στην βιομηχανία και παράλληλα να χορηγήσει προκαταβολές, κάτι το οποίο γινόταν από της ιδρύσεως της βιομηχανίας μέχρι σήμερα.
 
Τέλος, θα ασκήσουμε όλα τα δικαιώματά μας προς όφελος των παραγωγών τα οποία μας δίνει ο νόμος σύμφωνα με τη συμμετοχή μας στην εταιρία», σημειώνει η ΕΑΣ στην ανακοίνωσή της.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου