Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Σκιαδάς, Ανέστης, Τσιφόρος στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων για τη νέα ΚΑΠ



Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων για την αναμόρφωση της ΚΑΠ στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο Κ. Σκιαδά, το γενικό γραμματέα Γ. Ανέστη και το γενικό διευθυντή Γιάννη Τσιφόρο, το μεσημέρι της Πέμπτης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «ύστερα από διαπραγματεύσεις, που διήρκησαν σχεδόν 2 χρόνια, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να επιτευχθεί πολιτική συμφωνία σχετικά με την αναμόρφωση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) μεταξύ των 3 ευρωπαϊκών θεσμικών Οργάνων (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

Με άξονα την επίτευξη «μίας πιο δίκαιης και πιο πράσινης ΚΑΠ», η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στοχεύει στη διασφάλιση της μακροχρόνιας παραγωγικής ικανότητας του αγροτικού τομέα της ΕΕ, ενδυναμώνοντας τόσο την οικονομική όσο και την οικολογική της βιωσιμότητα και συγχρόνως διατηρώντας τη διαφορετικότητα της Ευρωπαϊκής περιφέρειας, μέσω των παραδόσεων και των διαφορετικών πρακτικών καλλιέργειας».


Στο πλαίσιο αυτό, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα,
προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου κ. Dacian Ciolos, αρμόδιου για την Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, η οποία θα μεταδοθεί από τις Βρυξέλλες μέσω webstreaming, την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 και ώρα 13.30 στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα).

Μετά τη Συνέντευξη Τύπου, θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση από τον κ. Τάσο Χανιώτη, Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης της ΕΕ "Γεωργία και Αγροτική Ανάπτυξη", ο οποίος ήταν παρών σε όλες τις κρίσιμες συζητήσεις αναμόρφωσης. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις.


Η εκδήλωση αυτή προβλέπεται να συμπέσει χρονικά με την ολοκλήρωση των βασικών πολιτικών διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται θα σας επιβεβαιώσουμε και πάλι την ακριβή ώρα πραγματοποίησης της Συνέντευξης.


Τέλος, σημειώνεται ότι ο Επίτροπος θα επισκεφθεί στο μέλλον την Ελλάδα προκειμένου να παρουσιάσει λεπτομερώς τα αποτελέσματα της αναμόρφωσης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου