Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Πληγή για τους κτηνοτρόφους η ζωοκλοπή

Πληγή για τους κτηνοτρόφους η ζωοκλοπή

Σε κατάσταση απελπισίας έχουν οδηγηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλοί κτηνοτρόφοι της Κομοτηνής καθώς βλέπουν τα κοπάδια τους να πέφτουν θύματα θρασύτατων ληστών, που δεν διστάζουν ακόμη και να θανατώσουν τα ζώα στον χώρο όπου φυλάσσονται και στη συνέχεια να κλέψουν τις σάρκες τους.
Το πρόβλημα, του οποίο στην αρχή τα κρούσματα έμοιαζαν ως μεμονωμένα, δείχνει να έχει πάρει πλέον διαστάσεις, με ολοένα και περισσότερους κτηνοτρόφους να βλέπουν το ζωικό τους κεφάλαιο να συρρικνώνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Αναζητώντας λύση στο πρόβλημά τους οι κτηνοτρόφοι ήδη προσανατολίζονται στο να ζητήσουν τη συνδρομή των δικαστικών αρχών, με αίτημα φυσικά την καλύτερη φύλαξη των κτηνοτροφικών τους μονάδων.

Τα επανειλημμένα κρούσματα έχουν αναστατώσει τους κτηνοτρόφους της περιοχής αφού η ζωοκλοπή αποτελεί μια πολύ μεγάλη οικονομική πληγή.

Παράλληλα ωστόσο το φαινόμενο φαίνεται πως ξεπερνά τον κλάδο των κτηνοτρόφων, γεννώντας εύλογα ερωτήματα αναφορικά με του που και κάτω από ποιες συνθήκες καταλήγουν τα κλεμμένα ζώα. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο τα ζώα αυτά να θανατώνονται και κάτω από αδιαφανείς και παράνομες διαδικασίες να διοχετεύονται στην αγορά, -ενδεχομένως μέσω πλανόδιων παραεμπόρων, γεγονός που γεννά ανησυχία με τους κτηνοτρόφους αλλά και τους κρεοπώλες να εφιστούν την προσοχή των καταναλωτών στο τι κρέας επιλέγουν για το τραπέζι τους.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου