Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Νέα τριμερής διαπραγμάτευση για την ΚΑΠ σήμερα στις Βρυξέλλες



Νέος τριμερής διάλογος θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουνίου, μεταξύ της ιρλανδικής Προεδρίας, με επικεφαλής τον υπουργό Γεωργίας, Ναυτιλίας και Τροφίμων Coveney, το Ευρωκοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με την μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για το διάστημα 2014 – 2020.
Δεδομένου ότι το τελευταίο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας υπό ιρλανδική προεδρία πλησίαζε στο τέλος το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, ο υπουργός Coveney χαιρέτισε την πρόοδο που είχε επιτευχθεί σχετικά με τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ, αλλά υπογράμμισε ότι οριστικοποίηση μιας συμφωνίας δεν έχει ακόμη επιτευχθεί.

Από νωρίς την Κυριακή, ο υπουργός Coveney ηγείτο των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς προσπαθεί να θέσει σε εφαρμογή μια πολιτική που θα υποστηρίξει ένα καινοτόμο, βιώσιμα μελλοντικό αγροτικό τομέα. "Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ημερών πολλή δουλειά έχει γίνει και από τα τρία θεσμικά όργανα στην προσπάθειά τους να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο για τη γεωργική ανάπτυξη, η οποία είναι προοδευτική, βιώσιμη και προσανατολισμένη στο μέλλον. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για το πως έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα οι συζητήσεις και εντυπωσιάστηκε από το βαθμό ευελιξίας εκ μέρους όλων των μερών. Ενώ είναι δίκαιο να πούμε ότι έχουμε καταλήξει σε συμφωνία επί της αρχής για μια σειρά από ζητήματα, εξακολουθούμε να απέχουμε από μια γενική πολιτική συμφωνία. Η νέα τριμερής θα είναι δύσκολη, αλλά αποφασιστική" δήλωσε σχετικά.
 ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου