Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Έρχονται πληρωμές υπολοίπων ενισχύσεων – αγροπεριβαλλοντικών και εξισωτικής

Έρχονται πληρωμές υπολοίπων ενισχύσεων – αγροπεριβαλλοντικών και εξισωτικής

Τέλος Ιουνίου – αρχές Ιουλίου θα πληρωθούν περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν υπόλοιπα άμεσων ενισχύσεων του 2012 σε όσους είχαν λάθη στις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Επίσης, από τις 29/6 και μετά αναμένεται να γίνουν οι πληρωμές αγροπεριβαλλοντικών μέτρων, οι οποίες καθυστέρησαν λόγω ένταξης περισσότερων των αρχικά αναμενόμενων παραγωγών. Ενώ από την 1η Ιουλίου θα ξεκινήσει και η καταβολή 130 εκατ ευρώ, από την εξισωτική αποζημίωση, σε 70.000 κτηνοτρόφους.
Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθ. Τσαυτάρης, την Τετάρτη 19 Ιουνίου κατά την διάρκεια συνάντησής του με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου του.
 
Όπως εξήγησε ο υπουργός για τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα, τα οποία αφορούν ένα σημαντικό τμήμα κτηνοτρόφων που έχουν ενταχθεί στην διατήρηση παραδοσιακών φυλών ή στην βιολογική κτηνοτροφία, η καθυστέρηση υπήρξε διότι το ενδιαφέρον των προς ένταξη παραγωγών ξεπέρασε τον αρχικά διαθέσιμο προϋπολογισμό και έπρεπε να αναθεωρηθεί και να κοινοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Γεγονός που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας, ώστε να ξεκινήσει η καταβολή των ποσών στους δικαιούχους.
 
Για τις υπόλοιπες εκκρεμότητες πληρωμών, ο κ. Τσαυτάρης είπε πως η 2η δόση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου (50%) θα καταβληθεί τον Σεπτέμβριο, μαζί με το υπόλοιπο της επιστροφής ΦΠΑ.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου