Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

"Αρρυθμίες" προκαλεί στην κυβέρνηση ο φόρος στα αγροτεμάχια


Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2014. Οι αντιδράσεις των φορέων των αγροτών (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΕΑΣ Αγρινίου) είναι ήδη έντονες, ενώ αντιρρήσεις διατυπώνονται και στους κόλπους της κυβέρνησης, με το Μάξιμο Χαρακόπουλο να δηλώνει ότι: «Είμαι ο τελευταίος που θα επιθυμούσε τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης». Παράλληλα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων εκ μέρους των αγροτών σε διάφορες περιοχές, όπως η Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν είχαν το χρόνο να καταρτίσουν τα σχετικά σενάρια για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και ως εκ τούτου η συνεδρίαση μετατέθηκε χρονικά.


Κατά πληροφορίες υπάρχει σύγκλιση απόψεων των μελών της τρικομματικής επιτροπής για βασικά σημεία του νέου φόρου, που θα αντικαταστήσει το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων.


Μεταξύ των θεμάτων που εξετάζονται είναι η καθιέρωση αφορολόγητου ορίου για φυσικά πρόσωπα ύψους 50.000 ευρώ και η αντιμετώπιση, με ευνοϊκό τρόπο, των αγροτεμαχίων που χρησιμοποιούνται για αγροτική χρήση, ώστε η μέση επιβάρυνση να μην ξεπερνά τουλάχιστον για το 2014 τα 12 ευρώ ανά στρέμμα (από το 2015 η φορολόγηση αναμένεται να γίνει με βάση την αξία).


ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου