Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ στην Zootechnia





http://thumbp1-ir2.thumb.mail.yahoo.com/tn?sid=29273397858808500&mid=AJcl5C4AAFdpUQuvkwquyRWbqPg&midoffset=2_0_0_1_1261200&partid=2&f=1720&fid=Inbox&w=768&h=467







 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1-2-2013


Το Σάββατο, 9 Φεβ 2013, στις 12.00, στην αίθουσα C, στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. ΓΕΡΜΑΝΟΣ (περίπτερο 8) μέσα στην Zootechnia, Θεσσαλονίκη, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, με την υποστήριξη της HELEXPO, οργανώνει ανοικτή συνάντηση Νέων Αγροτών με τους ερευνητές και τους φορείς εφαρμοσμένης έρευνας στην Ελλάδα, με τίτλο «Ενώπιος Ενωπίω».
Σκοπός της συνάντησης «Ενώπιος Ενωπίω» είναι να διερευνηθούν οι τρόποι προσέγγισης της υπάρχουσας και παραχθησόμενης εφαρμοσμένης αγροτικής έρευνας στους Νέους Αγρότες με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή της και την δημιουργία καινοτόμων αγροτικών εκμεταλλεύσεων.
Είναι εμφανή τα προβλήματα από την διακοπή των Γεωργικών Εφαρμογών στην Ελλάδα από οργανωμένη υπηρεσία, η οποία θα μπορούσε να μεταφέρει τα αποτελέσματα της βασικής αγροτικής έρευνας και της εφαρμοσμένης έρευνας, κατανοητά και εύκολα κοντά στον επαγγελματία αγρότη, θα διέχεε τις αγροτικές πληροφορίες σε όλο τον αγροτικό κόσμο και θα τροφοδοτούσε με τις ανάγκες των αγροτών τους φορείς της έρευνας.
Η ΠΕΝΑ αντιλαμβανόμενη το ιδιαίτερα μεγάλο βάρος της μόνης θεσμικής αγροτικής συνδικαλιστικής οργάνωσης που λειτουργεί για νέους αγρότες στην Ελλάδα, πραγματοποίησε 182 συναντήσεις-συζητήσεις το 2011 προσανατολισμένες στην Κοινή Γεωργική Πολιτική 2014-2020, και 196 εκδηλώσεις το 2012 με κύριο θέμα την αγροτική επιχειρηματικότητα.
Φέτος που είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας της Υπαίθρου η ΠΕΝΑ με συντονιστή την εταιρεία ΜΙΛΗΤΟΣ και με την συνεργασία της COPA-COJECA, προετοιμάζει το έργο FarmsUp, που αφορά τέσσερα εργαστήρια, στην Βοιωτία, Κατερίνη, Σέρρες και Λακωνία, για την διερεύνηση των παραμέτρων ανάπτυξης αγροτικής επιχειρηματικότητας και Πανελλήνιο Συνέδριο στο Ναύπλιο (15-10-2013) για την παρουσίαση 22 ερευνητικών προγραμμάτων που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είναι διαθέσιμα σε όλους τους ευρωπαίους αγρότες.
Άλλωστε η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών πιστεύοντας στον δυναμισμό των Νέων Αγροτών και στην ανάγκη για καταξίωση των επαγγελματιών αγροτών υποστηρίζει, στο περίπτερο 13, μέσα στην Zootecnia, την παρουσίαση «50 Νέοι Αγρότες μοιράζονται τις Πετυχημένες Πρακτικές τους», σε συνεργασία με το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο και την Zootechnia.
Την έλλειψη και κρίσιμη ανάγκη προσέγγισης της εφαρμοσμένης αγροτικής έρευνας καλούνται οι επαγγελματίες Νέοι Αγρότες να βρουν τρόπους να καλύψουν, και το πανελλήνιο συντονιστικό τους όργανο η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ ξεκινά να προσεγγίζει με ανοικτή πρόσκληση σε ανοιχτή συνάντηση με αυτό μόνο το θέμα, με συντονιστή τον κ. Δημ. Μιχαηλίδη και σχολιαστή τον κ. Ι. Γκλαβάκη, το Σάββατο, 9 Φεβ 2013, στις 12.00, στην αίθουσα C , μέσα στην Zootechnia.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου