Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

(Ανανέωση 23:40) Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - άδειο το


Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες που και αύριο, Δευτέρα, θα βρίσκονται σε διάφορα κομβικά σημεία με παραταγμένα τα τρακτέρ τους, διαμαρτυρόμενοι έτσι για την οικονομική και αγροτική πολιτική της κυβέρνησης.
Οι αγρότες του νομού Σερρών δίνουν ραντεβού αύριο το πρωί στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα, με εξαίρεση τους συναδέλφους τους που θα παραμείνουν με τα τρακτέρ τους, παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού, στα Ν. Κερδύλλια.

Τις δυνάμεις τους ενισχύουν αύριο οι αγρότες που βρίσκονται στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Κουλούρας Ημαθίας, καθώς θα προστρέξουν με τα τρακτέρ τους αγρότες από τα μπλόκα στον Κοπανό Νάουσας και στην Κυψέλη Ημαθίας.

Στις 10 το πρωί έχουν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, στο ύψος της διασταύρωσης Χαλκηδόνας, αγρότες της Πέλλας και των Γιαννιτσών.

Αγρότες από την Καβάλα, τη Δράμα και την Ξάνθη παραμένουν με τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης, στην περιοχή του Νέστου και σε τρία σημεία στην εθνική οδό Δράμας- Καβάλας, χωρίς να κλείνουν τους δρόμους.

Στο μεταξύ, συμμετοχή στο συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων την Τρίτη, στις 11 το πρωί, έξω από την Εφορία Κατερίνης, αποφάσισαν αγρότες της Πιερίας, χωρίς να αποκλείουν ξεχωριστές κινητοποιήσεις και νωρίτερα. Σε κινητοποιήσεις, επίσης, την Τρίτη, με κύρια σημεία την Ορεστιάδα και τις Φέρες, προσανατολίζονται και αγρότες του νομού Έβρου.

Νέα συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν αύριο το πρωί στις 11 και αγρότες από τη Μεσσηνία στο Σουληνάρι.

Σήμερα προχώρησαν σε συμβολικές καταλήψεις δρόμων οι αγρότες σε Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Μεσσηνία, Αργολίδα και Λαμία.

Αύριο στις 11.30 π.μ. ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖA, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφτεί τους αγρότες στον Ορχομενό Βοιωτίας.

Για φιλοδωρήματα στους αγρότες κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

 
Πέρασε πια ο καιρός που οι κυβερνήσεις του δικομματισμού εξαπατούσαν τους αγρότες και τη κοινωνία με φιλοδωρήματα, τονίζει ο συντονιστή του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην κινητοποίηση των αγροτών στον κόμβο Ορχομενού στη Βοιωτία.
 
Ο Βαγγέλης Αποστόλου συνοδευόμενος από τον βουλευτή Βοιωτίας Γιάννη Σταθά και χαρακτήρισε τα αιτήματα των αγροτών «όχι μόνο δίκαια αλλά και αναγκαία για την επιβίωση του αγροτικού χώρου» και πρόσθεσε ότι «η μείωση του κόστους παραγωγής θα διασφαλίσει όχι μόνο τη δική τους επιβίωση αλλά και την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής αγροτικής οικονομίας», ενώ δεν παρέλειψε να πει: «Μαζί με την κατάλληλη πολιτική μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις και για την ανταγωνιστικότητα του διατροφικού τομέα, την υποκατάσταση εισαγωγών, τη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου και τελικά για το καταναλωτή»
 
Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακά τεχνάσματα αναφορικά με το περιστατικό, που συνέβη στην Ε.Ο Πατρών-Πύργου και Πατρών-Τρίπολης, όπου εκεί η Τροχαία έκοψε κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα στα παραταγμένα δεξιά και αριστερά του δρόμου τρακτέρ των αγροτών, που δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία.


με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου