Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Δέν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση αγροτών με τον πρωθυπουργό
Δεν θα πραγματοποιηθεί, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η συνάντηση που επιδίωκαν οι αγρότες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να εκθέσουν τα αιτήματά τους.
Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αγροτοσυνδικαλιστής του θεσσαλικού κάμπου Βαγγέλης Μπούτας, «ενημερωθήκαμε από το γραφείο του πρωθυπουργού ότι ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να μας δεχθεί διότι τα οικονομικά ζητήματα εξαντλήθηκαν. Όσο για τα θεσμικά, μας παρέπεμψαν στα αρμόδια υπουργεία».

Οι αγρότες προχώρησαν τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου σε αποκλεισμούς εθνικών δρόμων για μια ώρα το μεσημέρι, στα περισσότερα μπλόκα, μετά την απόφαση που έλαβαν στην πανελλαδική συνεδρίασή τους την Κυριακή.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας δεν κατάφεραν να κλείσουν την ΠΑΘΕ, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μπλόκαραν την έξοδο των περισσότερων στην εθνική οδό.

Ορισμένοι που μπόρεσαν να βγουν στο οδόστρωμα τη εθνικής, περιορίστηκαν από τους αστυνομικούς στο πλάι του δρόμου και παρά τις «διαβουλεύσεις» με την αστυνομία δεν τους επιτράπηκε να κλείσουν τον δρόμο.

Κλειστή έμεινε για μια ώρα η Νέα Εθνική Οδός Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Κάτω Αχαΐας και στην θέση Κουρλαμπά, από αγρότες της Αχαΐας.
Στο Αγρίνιο, μικρός αριθμός μελών της ΠΑΣΥ και του ΠΑΜΕ έκλεισε τον κόμβο του Αγίου Δημητρίου.
Οι Σερραίοι αγρότες προχώρησαν στον αποκλεισμό της Προμαχώνα - Θεσσαλονίκης.
Στην Αλεξανδρούπολη γεωργοί και κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας με συμβολική κατάληψη των Γραφείων του ΕΛΓΑ, με αιτήματα όπως να πληρώσει άμεσα ό,τι οφείλει το κράτος στον αγροτικό κόσμο από αποζημιώσεις και ν' αλλάξει ο κανονισμός λειτουργίας του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει όλες τις ζημιές στην παραγωγή και το κεφάλαιο που οφείλονται σε φυσικά αίτια και νόσους.

Το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις αποφάσεις των αγροτών, διαμηνύει ότι «δεν θα επιτρέψει την ομηρεία της κοινωνίας» και χαρακτηρίζει «πολιτικές» τις κινητοποιήσεις.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ