Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Τριμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδος, Τουρκίας και Βουλγαρίας για τον Αφθώδη.

Ο αφθώδης πυρετός προβληματίζει Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία

Τριμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδος, Τουρκίας και Βουλγαρίας για τον Αφθώδη Πυρετό, με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων, υπό την αιγίδα του FAO Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά, στο Συνεδριακό Κέντρο Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ) η Τριμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδος, Τουρκίας και Βουλγαρίας για τον Αφθώδη Πυρετό, με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων, υπό την αιγίδα του FAO.

Ο Αφθώδης Πυρετός είναι μια έντονα μεταδοτική ασθένεια  που προσβάλει τα δίχηλα ζώα (αιγοπρόβατα, βοοειδή, χοίρους) και προκαλεί σοβαρές οικονομικές απώλειες στην κτηνοτροφία, κυρίως λόγω της δραματικής μείωσης των αποδόσεων των παραγωγικών ζώων και ενδημεί στην Τουρκία ενώ κατά καιρούς εμφανίζεται σε άλλες Βαλκανικές χώρες και στη χώρα μας .
 
 
Η ετήσια τριμερής συνάντηση έχει συσταθεί στο πλαίσιο των δράσεων  του FAO (Food and Agriculture Organization of the United Unions) και πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε μια από τις παραπάνω χώρες, ώστε να γίνεται ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση, να συζητούνται οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί και να συμφωνείται ο μελλοντικός σχεδιασμός πρόληψης και  ελέγχου του νοσήματος.
 
 
Η τριμερής συνάντηση, θα συνδυαστεί με την συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής Αφθώδους  Πυρετού στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2013, της οποίας η χώρα μας αποτελεί εκλεγμένο μέλος από το 2005.
 
 
Η διοργάνωση των παραπάνω συνεδριάσεων, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης.
 
ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου