Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

(Ανανέωση 15.15) Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - στο "χορό" Κρήτη και Μαγνησία



(Ανανέωση 15.15) Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - στο

Παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορα σημεία της χώρας οι Ελληνες αγρότες περιμένοντας τις αποφάσεις που θα ληφθούν στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. "Να δούμε τι θα ανακοινωθεί και ανάλογα θα δράσουμε”, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιολιόπουλος. Τα μπλόκα των αγροτών ολοένα και ενισχύονται, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Στο Νομό Ημαθίας, το μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, ενισχύεται διαρκώς με αγρότες από Πέλλα και Πιερία, ενώ οι Θεσσαλοί αγρότες παραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Στις Σέρρες οι αγρότες αποφάσισαν κοινό μέτωπο κινητοποιήσεων με ενδεχόμενη παράταξη των τρακτέρ τους στην κομβική διασταύρωση του Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών – Προμαχώνα.Την ίδια ώρα ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο στην περιοχή της Μαυροθάλασσας να στηθεί και δεύτερο μπλόκο στο ήδη υπάρχον στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της εθνικής οδού Σερρών – Καβάλας..

Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, τηρώντας στάση αναμονής. Ανάλογο είναι και το κλίμα σε Έβρο και Ροδόπη.


Μαγνησία

Δύο αγροτικά μπλόκα έχουν δημιουργηθεί από χθες στη Μαγνησία, στους κόμβους Αλμυρού και Αερινού, με 60 και 35 τρακτέρ συγκεντρωμένα, αντιστοίχως. Οι αγρότες της Μαγνησίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, παραμένοντας κατ αρχήν στα δικά τους μπλόκα και όχι να μετακινηθούν στο μπλόκο της Νίκαιας, όπου είναι συγκεντρωμένοι αγρότες από τους τρεις άλλους θεσσαλικούς νομούς.


Μερίδα αγροτών από το Στεφανοβίκειο και τον Ριζόμυλο , ωστόσο, ως προς αυτό, και πρόκειται να ενισχύσουν με 50, περίπου, τρακτέρ τον κόμβο της Νίκαιας, αντί του Αερινού. Στο μεταξύ, αύριο αποφασίζουν και οι αγρότες του Ανατολικού Πηλίου για τη στάση τους.


Χανιά

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι αγρότες των Χανίων.


Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, που συγκροτήθηκε πρόσφατα, έχει ήδη ανακοινώσει συλλαλητήριο στα Χανιά την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, στις 11 το πρωί.

Χθες το βράδυ συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων « Η ΕΝΟΤΗΤΑ», προκειμένου να καθορίσει τη στάση του. Όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Χανίων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Μπικάκης, στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να γίνει πρόταση στην Ενωτική Ομοσπονδία για κάθοδο από κοινού στο συλλαλητήριο της Τρίτης ωστόσο η πρόταση απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους της νεοσυσταθείσας Ομοσπονδίας, οι οποίοι επικαλέστηκαν πολιτικές διαφορές με τους συναδέλφους τους.

Ορεστιάδα

Στους κόμβους της Καβύλης και του Θουρίου οι οποίοι βρίσκονται επί του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού, Διδυμοτείχου-Ορμενίου, θα παρατάξουν αύριο το μεσημέρι τα τρακτέρ τους, οι αγρότες της Βύσσας, του Πυθίου, Θουρίου και Σοφικού. Αυτό αποφασίστηκε εχθές στη διάρκεια των συνελεύσεων των τοπικών αγροτικών συλλόγων, ενώ τα τρακτέρ θα παραμείνουν στο σημείο, τουλάχιστον μέχρι το συλλαλητήριο που διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», για τις 11 το πρωϊ της Τρίτης, 5 Φεβρουαρίου, μπροστά από το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, στη Ν. Ορεστιάδα.

Αχαΐα

Ραντεβού στους κόμβους της Κάτω Αχαϊας και «Κουρλαμπά», έχουν δώσει σήμερα, οι αγρότες της Αχαϊας, μετά από απόφαση που έλαβαν σε συνέλευσή τους, στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πατρών.Οι αγρότες διαμαρτύρονται για «τη βαρύτατη φορολογία, αλλά και το διαρκώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αχαϊας Σάκης Μαυρόγιαννης, διευκρίνισε ότι οι αγρότες, θα παρατάξουν τα τρακτέρ και τα οχήματά τους στην άκρη του δρόμου, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία.«Σήμερα θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Καλούμε την κυβέρνηση σε διάλογο. Από τη στάση της θα εξαρτηθούν όλα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρόγιαννης, αφήνοντας ανοικτή την προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα των αγροτών της Αχαϊας.«Η κοινωνία έχει ανάγκη την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου με τον παραγόμενο πλούτο να επιστρέψει στον παραγωγό και στην κοινωνία και όχι στα καρτέλ.

Ηλεία

Τα τρακτέρ τους «ζεσταίνουν» και οι αγρότες της πεδινής Ηλείας συγκαλώντας, αύριο, στις 7 το απόγευμα στο δημαρχείο Τραγανού, συγκέντρωση, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα τους  και να λάβουν αποφάσεις για το εάν θα προχωρήσουν ή όχι σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις. Την συμπαράσταση και τη συμμετοχή τους στην αυριανή συγκέντρωση έχουν ήδη εκφράσει η ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας και η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, ενώ χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τραγανού, ο πρόεδρος του Ανδρέας Τσουκαλάς, ο παραγωγός Σπύρος Κούγιας και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κουρτεσίου   Κώστας Σταθόπουλος, κάλεσαν όλους τους παραγωγούς της περιοχής σε δυναμική συμμετοχή.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου