Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Μεγάλη δυναμική σε όλα τα μπλόκα οι αγρότες


Με μεγάλη δυναμική σε στάση αναμονής σε όλα τα μπλόκα οι αγρότες

Αποφασισμένοι να μην μετακινηθούν από τις θέσεις τους, εμφανίζονται οι αγρότες της χώρας, τονίζοντας ότι σκοπός τους δεν είναι να κόψουν την Ελλάδα στη μέση και να δημιουργήσουν προβλήματα, αλλά να ενημερώσουν τους πολίτες για τα αιτήματά τους και να βρεθούν λύσεις.
Στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, οι Θεσσαλοί αγρότες προσπάθησαν από νωρίς το πρωί να μεταβούν με τα τρακτέρ τους στην Εγνατία οδό, κάτι που ωστόσο δεν κατέστη εφικτό, αφού οχήματα της αστυνομίας μπλόκαραν το δρόμο. Στο σημείο καταφθάνουν καθημερινά τρακτέρ από όλη την περιοχή. Οι Θεσσαλοί αγρότες υπολογίζουν ότι θα ξεπεράσουν τα 900 τρακτέρ. Τα τρακτέρ βρίσκονται παραταγμένα στην παλιά Εθνική οδό, η οποία έχει κλείσει από την Αστυνομία προκειμένου να εμποδίσει τους αγρότες να περάσουν στην νέα Εθνική οδό.
 
Να σημειωθεί ότι το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας θα επισκεφθεί στις 12:00 σήμερα Τετάρτη η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Ερωτηθείσα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, η κ. Παπαρήγα δήλωσε: «Η απάντηση πρέπει να είναι πανελλαδική και καθολική από όλους τους φτωχούς μικρομεσαίους αγρότες που υποφέρουν και, ταυτόχρονα, χρειάζεται η μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη από όλο τον εργαζόμενο λαό. Δεν μπορεί να χωρίσουμε τεχνητά την αγροτική παραγωγή από τη βιομηχανική και από όλους τους άλλους τομείς και δραστηριότητες που απασχολούν εργαζόμενους. Εδώ μπορεί κανείς να δει μια καθαρή αναμέτρηση, από τη μια μεριά βρίσκονται οι αγρότες που έχουν δίκαια αιτήματα και από την άλλη μεριά υπάρχουν τα ΜΑΤ της κυβέρνησης, που έχουν βάλει στοίχημα να σταματήσουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις και να απελευθερώσουν τους δρόμους». Η ίδια σημείωσε ακόμα ότι «όσο ελεύθεροι και να είναι οι δρόμοι της χώρας, όταν ο λαός πεινάει και υποφέρει, αυτή την ανελευθερία δεν μπορεί να την ανεχθεί και αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση και όλοι όσοι στηρίζουν και ανέχονται την πολιτική της θα το πληρώσουν πάρα πολύ ακριβά».
 
Τρακτέρ συγκεντρώνονται όμως και σε διάφορα άλλα σημεία της Βόρειας Ελλάδας. Στον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία, οι αγρότες παραμένουν με παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους και σήμερα πρόκειται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να ξεκαθαρίσουν το τι μέλλει γενέσθαι.
 
Στη Δράμα μπλόκα υπάρχουν σε τρία σημεία: το πρώτο στη Μαυρολεύκη με περίπου 100 τρακτέρ, το δεύτερο στον δρόμο που ενώνει την Καβάλα με τη Δράμα στο ύψος Σκαρί με 60 τρακτέρ και το τρίτο στη διασταύρωση Οχυρού με 50 αγροτικά αυτοκίνητα. Άλλα 150 τρακτέρ βρίσκονται παραταγμένα στη Χρυσούπολη Καβάλας και περίπου 100 στην Αλεξανδρούπολη.
 
Στις Σέρρες οι αγρότες παραμένουν με τα τρακτέρ τους σε πλατείες και σε κομβικά σημεία της περιοχής και δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις με το που θα δοθεί το σήμα από το Πανελλαδικό Συντονιστικό τους Όργανο.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ