Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Μαγειρεύοντας … καλλυντικά με Γοργόνες & Μάγκες








Μ Ι Χ Α Η Λ Ι Δ Η Σ   Δ Η Μ Η Τ Ρ Ι Ο Σ
 


ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 3-12-2012

Την Δευτέρα, 10 Δεκ 2012, στις 19.00, ο παιδότοπος «Γοργόνες & Μάγκες» (Πάχη Μεγάρων, 22960 28989) για μια ακόμα φορά θα υποδεχθεί τις φίλες του και τους φίλους του σε μια συνάντηση για να … «μαγειρέψουν … καλλυντικά» άμεσης καθημερινής χρήσης, με τα απλά σκεύη της κουζίνας και με πολύ απλά αγνά υλικά καθημερινής χρήσης στην κουζίνα.
Η κα Στέλλα Γκουδίνογλου, μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης-ΚοινΣΕπ ΜΥΓΔΟΝΙΑ από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, θα μεταφέρει τη εμπειρία της για δημιουργία προϊόντων ομορφιάς, που μπορούν οι γυναίκες να παρασκευάζουν μόνες τους και να φροντίζουν τον εαυτό τους και το δέρμα τους με αγνά προϊόντα που συνήθως βρίσκονται στην κουζίνα τους. «Το δέρμα είναι η εικόνα της υγείας του ανθρώπου». Λαμπερό και καθαρό δέρμα, χωρίς χημικά σκευάσματα που διαπερνούν το δέρμα, είναι ότι καλύτερο για τον άνθρωπο και ιδιαίτερα για τις γυναίκες.
Η ΚοινΣΕπ ΜΥΓΔΟΝΙΑ δραστηριοποιείται στην επεξεργασία αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, με κατάστημα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης , ενώ σχεδιάζει να επεκταθεί στην καλλιέργειά τους με την νέα χρονιά. Ήδη διαθέτει στην τοπική και την Ελληνική αγορά, όπως είδαμε πρόσφατα και στην εκπομπή «Αληθινά Σενάρια» (http://youtu.be/R7cAl1H19mc, 29-11-2012), μερικά από τα προϊόντα της, όπως: σαπούνια ελαιολάδου με ελληνικά βότανα, διάφορα βοτανόλαδα (σπαθόλαδο, χαμομηλόλαδο, χελιδονόλαδο κλπ), κεραλοιφές (με μελισοκέρι, μέλι, ελαιόλαδο και βότανα), ορυκτό αλάτι (αλάτι της καρδιάς και αλάτι για μακροζωία), μηλόξυδο και μελιμηλόξυδο. Έχει ήδη ετοιμάσει δίκτυο διάθεσης των προϊόντων τςη στην Αγγλία και προετοιμάζει δίκτυο για την Ρωσία. Μάλιστα σκέπτεται να είναι διάθέσιμα τα δίκτυά της και σε όποιαν άλλη ομάδα ελληνικών προϊόντων, θα ήθελα να προωθήσει τα προϊόντα της στο εξωτερικό.
Ο παιδότοπος «Γοργόνες & Μάγκες» πρόσφερε τον χώρο του ήδη για την ενημέρωση «Βότανα για υγεία και σωματική ανοσία» με εισηγητή τον Δρ Ν. Σαμαρίδη, για την συζήτηση «Γυναικεία & Αγροτική Επιχειρηματικότητα» με προσκεκλημένους την κα Π. Βλάχου (πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας) και τον κ. Δ. Μιχαηλίδη, ενώ προβλέπεται ενημέρωση για τις δυνατότητες και τις τεχνικές συνδυασμού χρωμάτων και make up, στις 17 Δεκ 2012, στις 19.00, και με την νέα χρονιά «σαλιγκαρο-γαστρονομική βραδυά» στις 21 Ιαν 2013, όπως πάντα στις 19.00.
Η κα Αθηνά Μιχαηλίδου (6955554473) δέχεται προτάσεις-προβληματισμούς για θέματα που θα ήθελαν οι γονείς των παιδιών που εμπιστεύονται τον παιδότοπο «Γοργόνες & Μάγκες» ή και άλλοι, για να συζητηθούν στις «Συναντήσεις της Δευτέρας» στις 19.0, στον παιδότοπο «Γοργόνες & Μάγκες».
Η συζήτηση της Δευτέρας, 10 Δεκ 2012, στις 19.00, είναι ανοικτή σε οποιονδήποτε θα ήθελε να «Μαγειρέψει … καλλυντικά», στον παιδότοπο «Γοργόνες & Μάγκες» στην Πάχη Μεγάρων 22960 28989 & 6955554473.


Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου