Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Το υψηλό κόστος παραγωγής πιέζει τον πτηνοτροφικό κλάδο

Το υψηλό κόστος παραγωγής πιέζει τον πτηνοτροφικό κλάδο

Στο υψηλό κόστος παραγωγής λόγω των αυξημένων, διεθνώς, τιμών στις ζωοτροφές, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οργανώσεων Πτηνοτρόφων Παραγωγών, κ. Απόστολος Ζιώγας, κατά την διάρκεια συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στην συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Ένωσης, συμμετείχε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, κ. Μόσχος Κορασίδης και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, κ. Δημήτρης Μελάς.
 
Ο κ. Ζιώγας, έθεσε υπ' όψιν του Αναπληρωτή Υπουργού, και σειρά άλλων ζητημάτων που απασχολούν τον πτηνοτροφικό κλάδο, όπως οι καθυστερήσεις αδειοδοτήσεων πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, οι ελληνοποιήσεις πτηνοτροφικών προϊόντων, η δυνατότητα ενίσχυσης των προγραμμάτων προώθησης πτηνοτροφικών προϊόντων, κ.α.
 
Ο κ. Χαρακόπουλος ενημέρωσε τους πτηνοτρόφους, για τη συναίνεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ελληνική πρόταση για την παροχή έκτακτης κρατικής ενίσχυσης de minimis στην κτηνοτροφία, με προτεραιότητα στην πτηνοτροφία και στη χοιροτροφία.
 
Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε τα εξής: «Η ενεργοποίηση του κανόνα de minimis έχει στόχο την ενίσχυση της απαιτούμενης ρευστότητας των κτηνοτρόφων -και ιδιαίτερα εκείνων, όπως οι πτηνοτρόφοι, που δεν τυγχάνουν οικονομικών ενισχύσεων από την ΚΑΠ- για την αγορά ζωοτροφών και τη συνέχιση της λειτουργίας των εκμεταλλεύσεων τους στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία. Είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για τη στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας, υλοποιώντας την προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης και την εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την ανασύνταξη του πρωτογενούς τομέα».

ΠΗΓΗ :ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου