Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Έχουν δίκιο οι κτηνοτρόφοι για το ξεπούλημα της Δωδώνης, σύμφωνα με την ΠΑΣΕΓΕΣ.

Έχουν δίκιο οι κτηνοτρόφοι για το ξεπούλημα της Δωδώνης, σύμφωνα με την ΠΑΣΕΓΕΣ

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, αλλά και απόψεις που εκφράστηκαν σε ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, κρίνεται αναγκαίο να αποκατασταθεί η πραγματικότητα, έτσι ώστε να μην διατυπώνονται ανυπόστατα σχόλια και να μην σπιλώνεται ό,τι είναι συνεταιριστικό, επισημαίνει με σχετική της ανακοίνωση η ΠΑΣΕΓΕΣ.

Και προσθέτει στην ίδια ανακοίνωση: «Η αλήθεια είναι ότι η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη χτίστηκε και δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου και αποτελεί, μέχρι και σήμερα, μία υγιέστατη επιχείρηση.


Να σημειωθεί ότι με βάση τον ισολογισμό της τελευταίας χρήσης (2011) ο κύκλος εργασιών της Δωδώνης ανήλθε σε 97 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 14% περίπου από την προηγούμενη χρήση, ενώ τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν σε 3,3 εκατ. ευρώ, έναντι των 2,5 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Το πιο σημαντικό όλων ωστόσο είναι ότι η Δωδώνη κατέβαλε στους παραγωγούς το 2011 εισόδημα αξίας 65 εκατ. ευρώ και αυτό είναι που διακυβεύεται. Είναι συνεπώς δικαιολογημένη η αγανάκτηση, αλλά και οι ενέργειες των κτηνοτρόφων και των συνεταιριστών της περιοχής, οι οποίοι δίκαια διαμαρτύρονται για το ξεπούλημα μιας λαϊκής περιουσίας.


Πριν λοιπόν ο οποιοσδήποτε σχολιαστής αναφερθεί στη συνεταιριστική αυτή γαλακτοβιομηχανία, αν δεν γνωρίζει την ιστορία της και τους αγώνες των συνεταιρισμών και των κτηνοτρόφων της περιοχής για να αποτρέψουν το ξεπούλημά της, οφείλει, τουλάχιστον, να πληροφορείται τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία και μεγέθη».

ΠΗΓΗ :ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου