Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

«Ξηλώθηκαν» μολυσμένες καλλιέργειες Γκότζι Μπέρι

«Ξηλώθηκαν» μολυσμένες καλλιέργειες Γκότζι Μπέρι

Την προσοχή των γεωργών που αποφασίζουν να στραφούν σε νέες καλλιέργειες για τις οποίες παραγγέλνουν σπόρους και φυτά από το διαδίκτυο, εφιστά η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της περιφερειακής ενότητας Έβρου. Αφορμή για την ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία, ήταν η επιβεβαίωση προσβολής φυτών του είδους Γκότζι Μπέρι από συγκεκριμένο άκαρι στην περιοχή Δικέλλων Αλεξανδρούπολης.
Η υπηρεσία προέβη στην καταστροφή των συγκεκριμένων, μολυσμένων φυτών, και επισημαίνει στους αγρότες ότι στις ιστοσελίδες από τις οποίες επιλέγουν τις νέες αυτές καλλιέργειες, δεν αναφέρεται η ισχύουσα φυτοϋγειονομική νομοθεσία ούτε ο κίνδυνος διάδοσης εχθρών και ασθενειών που δεν απαντώνται στη χώρα μας ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καταλήγοντας, η Αγροτική Διεύθυνση υπογραμμίζει ότι πριν την αγορά σπόρων και φυτών οποιασδήποτε νέας καλλιέργειας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ενημερώνονται σχετικά από το τμήμα Ποιοτικού και Φυτοΰγεινομικού Ελέγχου, ώστε να αποφύγουν την πιθανότητα επιβολής προστίμου αλλά και καταστροφής της καλλιέργειάς τους.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ