Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Διευκρινήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις επιδοτήσεις

Διευκρινήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις επιδοτήσεις


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, Σε συνέχεια της χορήγησης προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης έτους 2012 διαπιστώθηκαν ειδικά προβλήματα που επηρέασαν μερικώς ή ολικώς την πληρωμή 6.000 δικαιούχων.
Τα ειδικά αυτά προβλήματα αφορούν στον έλεγχο της  απόστασης στάβλου – βοσκοτόπου και στη μη έγκυρη ενημέρωση της Κτηνιατρικής Βάσης Δεδομένων και  τα οποία  χρήζουν βελτίωσης. Ως εκ τούτου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ  για τους δικαιούχους που εμπίπτουν στις εν λόγω κατηγορίες ξεκίνησε άμεσα  την αντιμετώπιση αυτών των ειδικών προβλημάτων και  προγραμματίζει  εντός της επόμενης εβδομάδας να τους καταβληθεί το επιπλέον δικαιούμενο ποσό προκαταβολής ενιαίας ενίσχυσης 2012.
Νωρίτερα το paseges.gr έγραφε:
Χιλιάδες παραγωγοί συνέρευσαν στα κατά τόπους τραπεζικά ιδρύματα μέσω των οποίων γίνεται η πίστωση των λογαριασμών τους με την ενιαία ενίσχυση. Μέχρι ώρας δεν έχουν αναφερθεί μεγάλα προβλήματα. Μόνο στο Ηράκλειο δεκάδες πολίτες έσπευσαν στην Αγροτική Τράπεζα στην οδό Έβανς στο Ηράκλειο, αλλά δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν και να εισπράξουν αγροτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις.
Στη συγκεκριμένη περιοχή περίπου στις 09.15, οι υπάλληλοι της τράπεζας ενημέρωσαν τον κόσμο ότι είχαν εξαντληθεί τα χρήματα από τα ταμεία κι έτσι δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν άλλες πληρωμές.
Θυμζίουμε ότι χθες πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τα χρήματα από τις επιδοτήσεις, τα οποία είναι διαθέσιμα από σήμερα. Το συνολικό ποσό, όπως ανακοίνωσε και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αγγίζει το 1,1 δις ευρώ, ενώ από το πλήθος του κόσμου που συνωστίζεται σε ουρές από το πρωί μπορεί να καταλάβει την ανάγκη αγροτών και κτηνοτρόφων για τα χρήματά αυτά, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ