Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας για τη "μαφία" των βιολογικών.

Δελτίο Τύπου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας για τη "μαφία" των βιολογικών. 

 

 

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν στην εξάρθρωση κυκλώματος που πλαστογραφούσε βεβαιώσεις Πιστοποιητικών Οργανισμών βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, ανακοινώνει τα εξής:

1. Η δράση του κυκλώματος αφορούσε την παραποίηση ή πλαστογράφηση βεβαιώσεων δύο (2) Οργανισμών Πιστοποίησης με σκοπό την είσπραξη των αντίστοιχων επιδοτήσεων από τα προγράμματα "Βιολογική Γεωργία" και "Βιολογική Κτηνοτροφία" του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
2. Στο Ν. Πρέβεζας εμπλέκονται αποκλειστικά και μόνον δύο (2) παραγωγοί ενταγμένοι στο πρόγραμμα "Βιολογική Γεωργία" για τους οποίους η υπηρεσία μας έχει ενημερωθεί επισήμως και έχει κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες.
3. Οι συγκεκριμένοι παραγωγοί είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα με αροτραίες καλλιέργειες ζωοτροφών (καλαμπόκι και μηδική). Συνεπώς το θέμα δεν αφορά σε καμία περίπτωση άλλα βιολογικά προϊόντα της περιοχής μας (κηπευτικά, ελιές, ελαιόλαδο, εσπεριδοειδή κλπ.) τα οποία θεωρούμε ότι αδίκως δυσφημούνται λόγω του θορύβου που έχει δημιουργηθεί από τα εν λόγω δημοσιεύματα.
 
ΠΗΓΗ : ΣΥΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.