Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Υπόμνημα Γεωπόνων Μεσσηνίας για τους Νέους Αγρότες



Ο Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Μεσσηνίας εφαρμόζοντας την τακτική της συνεργασίας, των εμπεριστατωμένων και τεκμηριωμένων προτάσεων για θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας έχει να προτείνει τα παρακάτω:



Σχετικά με το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών
Δεδομένου:
  1. Της καθυστέρησης της έγκρισης των αιτήσεων υποβολής στο πρόγραμμα ένταξης των Νέων Αγροτών.
  2. Της μειωμένης οικονομικής ενίσχυσης σε σχέση με την αρχική προκήρυξης του προγράμματος των Νέων Αγροτών.
  3. Της καθυστέρησης της προκήρυξης του Μέτρου 121 (Σχέδια Βελτίωσης) καθώς και της μέχρι σήμερα μη έγκρισης των υποβληθέντων πριν από (1) χρόνο σχεδίων Βελτίωσης.
  4. Της οικονομικής κρίσης η οποία πλήττει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
  5. Της οικονομικής αβεβαιότητας η οποία επικρατεί σήμερα στην χώρα.
Ζητάμε να γίνουν δεκτά και να κατοχυρωθούν νομοθετικά τα ακόλουθα τα οποία αφορούν την εφαρμογή του προγράμματος των Νέων αγροτών με σκοπό την μη απένταξη των ενταχθέντων από το πρόγραμμα καθώς και την τελική υλοποίηση του συνόλου των επενδυτικών σχεδίων.
  1. Να απαλλαγούν οι Νέοι Γεωργοί από την υποχρέωση επίτευξης κατ’ έτος του μεγέθους του εισοδήματος της γεωργικής εκμετάλλευσης που αναγράφεται στο πενταετές χρονοδιάγραμμα επίτευξης των κύριων στόχων ου επιχειρησιακού σχεδίου.
  2. Ανεξάρτητα αυτών που αναφέρονται στο πενταετές πρόγραμμα δράσης και στις αποφάσεις έγκρισης να γίνει αυτόματα από το Υπουργείο παράταση του χρονικού διαστήματος ολοκλήρωσης των δεσμευτικών στόχων στα 5 έτη από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης έγκρισης.
  3. Να είναι δυνατή η υποβολή από πλευράς των Νέων αγροτών οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, τροποποιητικού σχεδίου, τόσο για την χρονική διάρκεια επίτευξης των δεσμεύσεων τους απέναντι στο πρόγραμμα όσο και για τους επιμέρους στόχους οι οποίοι αφορούν τις ΜΑΕ και το εισόδημα.
  4. Να γίνουν δεκτά όλα τα τροποιητικά σχέδια τα οποία για την επίτευξη των δεσμευτικών στόχων καλύπτουν τα ελάχιστα κριτήρια τα οποία είχαν θεσμοθετηθεί για να κριθεί οποιοσδήποτε επιλέξιμος για ένταξη στο πρόγραμμα. Στην περίπτωση που οι τροποποιήσεις επηρεάζουν το ποσό το οποίο πρέπει να λάβει ο δικαιούχος τότε να πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες μειώσεις.
  5. Να είναι δυνατή η λήψη της δεύτερης δόσης κατά την συμπλήρωση τριετίας από την ημερομηνία ένταξης με την διατήρηση από τους δικαιούχους των υποχρεώσεων με τις οποίες εντάχθηκαν στο πρόγραμμα και οποίες προφανώς θα καλύπτουν τα ελάχιστα για ένταξη σε σχέση με την απασχόληση και το οικονομικό μέγεθος της εκμετάλλευσης εφόσον οι υποψήφιοι έχουν γραφτεί στο μητρώο αγροτών, έχουν ασφαλιστεί στον ΟΓΑ, έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια κατάρτισης ή εφόσον εγγράφως δεσμεύονται να παρακολουθήσουν όταν κληθούν.
Σας παρακαλούμε για την σοβαρή εξέταση των παραπάνω προτάσεων και την νομοθετική ρύθμιση των θεμάτων τα οποία θίγονται με σκοπό την επιτυχία του προγράμματος, την αποσυμφόρηση των αρμοδίων υπηρεσιών, την διευκόλυνση των παραγωγών καθώς και την μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης αυτών.
Σε κάθε περίπτωση είμαστε στην διάθεση σας για την παροχή περισσοτέρων λεπτομερειών επάνω στις προτάσεις μας.

Με Εκτίμηση για το ΔΣ
Βορβίλας Ιωάννης Ζωντανός Απόστολος
Πρόεδρος Γραμματέας

 ΠΗΓΗ :e-geoponoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου