Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Σε κατάληψη διαρκείας η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, έντονες αντιδράσεις για την πώληση

Σε κατάληψη διαρκείας η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, έντονες αντιδράσεις για την πώληση

Υπό κατάληψη διαρκείας βρίσκεται η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη. Κτηνοτρόφοι της περιοχής, λίγη μόλις ώρα μετά την ανακοίνωση της οριστικής πώλησης της μονάδας, προχώρησαν στην κατάληψη της επιχείρησης βρίσκοντας στήριξη από πολλούς φορείς αλλά και πολιτικούς παράγοντες της περιοχής.
Την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι προχωρούν σε ευρεία σύσκεψη προκειμένου να προσδιορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Το εργοστάσιο, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έγιναν θα παραμείνει υπό κατάληψη αλλά σε πλήρη λειτουργία.
Η πώληση της Δωδώνης προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις στην Ήπειρο. Με κοινή δήλωσή τους τοποθετούνται οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστος Μαντάς και Κώστας Μπάρκας. Στη δήλωσή τους αναφέρουν:
«Σήμερα ζούμε τα αποκαλυπτήρια του ξεπουλήματος της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΤΕbank υπό ειδική εκκαθάριση, η γαλακτοβιομηχανία δόθηκε στο κοινοπρακτικό σχήμα «SI στην οποία συμμετέχει η επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού Strategic Initiatives UK LLP κατά 90% και η ΣΙΜΟΣ Food Group AE κατά 10%.
Όμως η συγκυβέρνηση της καταστροφής πρέπει να γνωρίζει καλά ότι όποιες συμφωνίες και να κάνει για το ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού λαού αυτές θα μείνουν στα χαρτιά. Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτή την επιχείρηση ξεπουλήματος της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα στις προσπάθειες των φυσικών της ιδιοκτητών, μαζί με όλο τον λαό της Ηπείρου, για να λειτουργήσει η ΔΩΔΩΝΗ, χωρίς αφεντικά. Αποτελεί ύψιστο καθήκον για μας μέσα και έξω από τη Βουλή, μαζί με όλο τον λαό της Ηπείρου, να ματαιώσουμε αυτό το έγκλημα, που θα πλήξει καίρια την κτηνοτροφία στη περιοχή, τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΩΔΩΝΗΣ και ευρύτερα την τοπική οικονομία».
Με γραπτή του δήλωση τοποθετείται και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής. Ο κ. Κασσής κάνει λόγου για...αιτία πολέμου και σημειώνει: «Η ΔΩΔΩΝΗ είναι ακρογωνιαίος λίθος της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής και το ξεπούλημα της αποτελεί για εμένα Casus Belli.Δεν είναι τυχαίο ότι το αρμόδιο υπουργείο παραβαίνοντας τον κανονισμό της Βουλής για το χρόνο απάντησης ερωτήσεων βουλευτών, έχει αρνηθεί να απαντήσει σε ερώτηση μου για τη ΔΩΔΩΝΗ. Προφανώς το ΄΄έγκλημα΄΄ ήταν προαποφασισμένο».

ΠΗΓΗ :  EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου