Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

Πανικός για μια ακόμη φορά στις τάξεις των συνεταιρισμών.

«Χέρι» σε προσωπικούς λογαριασμούς προέδρων Αγροτικών Ενώσεων

 
Πανικός για μια ακόμη φορά στις τάξεις των συνεταιρισμών, καθώς τα τελευταία 24ωρα παράλληλα με τις διαδοχικές συλλήψεις και κρατήσεις νυν και πρώην προέδρων ΕΑΣ (π.χ. Ένωση Λάρισας) διαπιστώνεται και «μπλοκάρισμα» τραπεζικών λογαριασμών.
Το θέμα μονοπώλησε διεξοδικά και τη συνάντηση που είχαν στο Βόλο εκπρόσωποι 30 Ενώσεων από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα.Το θέμα μονοπώλησε διεξοδικά και τη συνάντηση που είχαν στο Βόλο εκπρόσωποι 30 Ενώσεων από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα.
Πρόκειται για συνεταιριστές που ηγούνται μεγάλων οργανώσεων, οι οποίες ωστόσο τον τελευταίο καιρό εμφανίζουν σοβαρότατες καθυστερήσεις στην κάλυψη των υποχρεώσεών τους έναντι φορέων Δημοσίου (εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία κ.α.).

Έγκυρες πληροφορίες του Agronews κάνουν λόγο για σειρά περιπτώσεων που έχουν στο επίκεντρό τους εκλεγμένους συνεταιριστές, οι οποίοι υφίστανται το τελευταίο διάστημα βρίσκονται υπόλογοι έναντι των ελεγκτικών αρχών αλλά και της δικαιοσύνης, για θέματα τα οποία έχουν να κάνουν καθαρά με τις οργανώσεις που εκπροσωπούν. 

Το θέμα μονοπώλησε διεξοδικά και τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης 21 Αυγούστου στο Βόλο εκπρόσωποι 30 Ενώσεων από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, με κάποιους από τους παριστάμενους να κάνουν λόγο για «στοχευμένες διώξεις» που οδηγούν στον αποδεκατισμό του συνεταιριστικού κινήματος, σε μια συγκυρία που όλα τα θέματα είναι ανοικτά και η Πολιτεία δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της έναντι των οργανώσεων.

Στην ίδια σύσκεψη φαίνεται να δρομολογήθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις εκ μέρους των συνεταιριστών οι οποίοι αμφισβητούν πλέον ανοικτά την εκπροσώπησή τους από τη σημερινή διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ και δείχνουν αποφασισμένοι να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για αλλαγή σελίδας στο συνεταιριστικό κίνημα.

Το πόσο μακριά φθάνουν οι συνδαιτυμόνες του κ. Πρίντζου θα φανεί από το υπό σύνταξη κείμενο το οποίο θα κληθούν να συνυπογράψουν τις επόμενες μέρες όχι μόνο οι παρεβρεθέντες στη συνάντηση του Βόλου αλλά και όλοι οι εκπρόσωποι  ΕΑΣ γίνονται κοινωνοί και εκφράζουν τη συμφωνίας τους με τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Το ρεπορτάζ του Agronews αναφέρει ότι το προς υπογραφή κείμενο θα κοινοποιηθεί άμεσα στο γραφείο του πρωθυπουργού και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων με τους οποίους θα επιδιωχθεί άμεσα ένας πρώτος γύρος επαφών που αφήνει πίσω του την διοίκηση της Μεσογείων, η οποία, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, εδώ και καιρό βρίσκεται πλέον μόνιμα σε διακοπές.
 
Για την καταγαφή :Πανάγος Γιάννης
 
ΠΗΓΗ : agronews .gr