Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ψάχνοντας την τακτοποίηση των στάβλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20-8-2012
Ψάχνοντας την τακτοποίηση των στάβλων

Στον Ελαιώνα Σερρών, την Τετάρτη 22 Αυγ 2012, στις 21.00, στο χαρακτηριστικό παλαιό ελαιοτριβείο η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται για να προσεγγίσουν τις διαδικασίες, και κυρίως τα κοστολόγια, για την τακτοποίηση αδειοδότησης στάβλου.
Ο κ. Σταύρος Δελεφέρης (6975656920, Αντιπρόεδρος ΕΝΑ Σερρών) γνωρίζει ότι μόλις το 25% των υπαρχόντων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων διαθέτει άδεια λειτουργίας σταβλικών εγκαταστάσεων, πράγμα που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον σχεδιασμό ανάπτυξης της ποιοτικής κτηνοτροφίας.
Ο κ. Παναγιώτης Γκιοργκίνης-6944229816, πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Σερρών προσκάλεσε τον κ. Ηλία Σουμελίδη (οικονομολόγο) και τον κ. Πασχάλη Καραγιάννη (Πολιτικό μηχανικό) να βοηθήσουν όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις διαδικασίες αδειοδότησης, κυρίως της κατασκευαστικής πλευράς των στάβλων.
Αποτελεί εμπαιγμό η δημιουργία one shop stop για όσους (και μάλιστα εθισμένους στις διαδικασίες) θέλουν να πραγματοποιήσουν μια επιχειρηματική δραστηριότητα στον δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα και για τον πρωτογενή τομέα να μην υπάρχει ανάλογη μέριμνα. Μάλιστα σαν συμπαιγνία για την αδειοδότηση των στάβλων υπήρχαν διαδικασίες με 26 στάδια και ανάγκη ενημέρωσης 300 ανθρώπων (συνήθως υπαλλήλων του ιδίου κράτους), η οποία βελτιώθηκε με πρόσφατη νομοθέτηση και ενημερώθηκαν όλοι με σχετική εγκύκλιο, χωρίς να έχουν γίνει όλα πλήρως κατανοητά από τους επενδύοντες συνεχώς αγρότες (κτηνοτρόφους), οι οποίοι συνήθως δεν είναι εθισμένοι στις πολύπλοκες διαδικασίες της ελληνικής γραφειοκρατίας.
Παρ’ όλα αυτά, είναι επιτακτική ανάγκη, για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων συγκεκριμένης ποιότητας, που θέλουν οι καταναλωτές, να γίνει η σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και τις απαιτήσεις της υγιεινής διαδικασία ή μήπως θα μπορούσε να προσαρμοσθεί η νομοθεσία στις πραγματικότητες. Όπως και αν γίνει, η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών επιθυμεί να προσφερθούν οι απαραίτητες πληροφορίες ώστε οι αγρότες (κτηνοτρόφοι) να μπορούν να κάνουν τις επιλογές τους, ιδιαίτερα όταν λείπουν αυτές οι πληροφορίες.
Ακόμα, η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών προσκαλεί όλους  να συμμετέχουν στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, 6-9 Σεπ 2012, Ελατοχώρι Πιερίας, τόσο ως συμμετέχοντες όσο και όσοι το επιθυμούν (και είναι 19-40 ετών) ως παρουσιαστές, παρουσιάζοντας την Πετυχημένη Πρακτική, που εφάρμοσαν στην αγροτική τους εκμετάλλευση (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, δασοπονία και συμπληρωματικά προς τα τέσσερα βασικά σε ενέργεια, μεταποίηση, εμπορία & αγροτουρισμό).
Οι πέντε αντιπροσωπευτικότερες Πετυχημένες Ιστορίες, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, θα επιβραβευτούν με καλυμμένα τα έξοδα για μετάβαση-επιστροφή στις Βρυξέλλες ώστε να μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών και να παρουσιάσουν και εκεί την Πετυχημένη Πρακτική τους.
Στον Ελαιώνα Σερρών, την Τετάρτη 22 Αυγ 2012, στις 21.00, στο παλαιό ελαιοτριβείο η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών περιμένει τους ενδιαφερόμενους για στάβλους, και στο Σιδηρόκαστρο, την Κυριακή, 26 Αυγ 2012, στις 19.00, τους ενδιαφερόμενους για την Τοπική Ανάπτυξη με Αυτάρκεια και Βιωσιμότητα, στα πλαίσια της 1ης Γιορτής Προϊόντων Σίντιας Γης.


Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου