Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Τη διεξαγωγή εκλογών με τους παλιούς αντιπροσώπους πρότεινε η ΠΑΣΕΓΕΣ στις Ενώσεις σε αντίθεση με τον νόμο 4015


Τη διεξαγωγή εκλογών με τους παλιούς αντιπροσώπους πρότεινε η ΠΑΣΕΓΕΣ στις Ενώσεις σε αντίθεση με τον νόμο 4015

Την διεξαγωγή εκλογών με τους παλιούς αντιπροσώπους μέχρι το τέλος Ιουνίου πρότεινε η ΠΑΣΕΓΕΣ κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τις ΕΑΣ της χώρας στην Θεσσαλονίκη προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. Η Συνομοσπονδία προχώρησε σε αυτή την «πρόταση» ώστε να δοθεί χρόνος στις διοικήσεις των Ενώσεων προκειμένου να χειριστούν τα θέματα της μετατροπής των οργανώσεών τους σε πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς. Αν και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου οι περισσότερες Ενώσεις έδειξαν να συμφωνούν με την ιδέα υπήρξαν και οι φωνές αντίδρασης που έκαναν λόγο για πραξικοπηματικές λογικές ενάντια στον νέο Νόμο.
«Ετοιμαζόμαστε για πραξικόπημα αφού ουσιαστικά η ΠΑΣΕΓΕΣ προτρέπει στις Ενώσεις να κάνουν εκλογές με τους παλιούς αντιπροσώπους και βλέπω να γίνεται τελικά αφού δεν υπάρχει ουσιαστική πολιτική ηγεσία από την απέναντι πλευρά», αναφέρει στον ΑγροΤύπο εκπρόσωπος ΕΑΣ που αντιτίθεται στην πρόταση Καραμίχα.
Και προσθέτει: «Η παράταση είναι ένα μεγάλο θέμα που εκ των πραγμάτων θα πρέπει να γίνει, αλλά ο Σκανδαλίδης φεύγοντας δεν δημιούργησε την απαραίτητη Εποπτική Αρχή, η οποία σύμφωνα με τον νόμο 4015 για τους συνεταιρισμούς θα πρέπει να εισηγηθεί στον εκάστοτε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την παράταση εφαρμογής του Νόμου. Για να δημιουργεί αυτή απαιτείται η έκδοση προεδρικού διατάγματος οπότε εκ των πραγμάτων ο Μαραβέγιας δεν προλαβαίνει να προχωρήσει το θέμα».
 ΠΗΓΗ : agrotypos .gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου