Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Συνάντηση καλλιεργητών μανιταριών στην Πεντάπολη


Συνάντηση καλλιεργητών μανιταριών στην Πεντάπολη

Την Κυριακή, 29 Απρ 2012, στις 20.00 ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, σε συνεργασία με την Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών, οργανώνει συνάντηση-ανταλλαγή εμπειριών καλλιεργητών μανιταριών με θέμα: «Καλλιέργεια Μανιταριών», στο Πνευματικό Κέντρο της Πεντάπολης Σερρών.
Την συζήτηση θα συντονίσει ο ειδικός αναλυτής-γεωπόνος κ Αθανάσιος Μπαντής, και προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι κκ Δεληολάνης Ευάγγελος (καλλιεργητής μανιταριών πλευρώτους-τρούφας-βατόμουρων), Τσιλήκας Σπύρος (καλλιεργητής μανιταριών πλευρώτους-τρούφας-βατόμουρων) και Νταλιάνης Κωνσταντίνος (καλλιεργητής μανιταριών πλευρώτους).
Ο αντιδημάρχος Δήμου Εμμ. Παπά κ. Χάρης Καρακώστας στοχεύει με πολλές θεματικές κατά τόπους συναντήσεις να ενεργοποιήσει τους αγρότες-παραγωγούς και να δημιουργήσει κινητικότητα και μεταφορά τεχνογνωσίας, επιθυμώντας να αναπληρώσει ένα τμήμα της εμφανούς έλλειψης εφαρμοσμένης έρευνας και γεωργικών εφαρμογών.
Η απομάκρυνση των ερευνητών από τους αγρότες και η σχεδόν αυτονόμησή τους (πάντα βέβαια με τις εξαιρέσεις) καταστρέφει την αγροτική επιχειρηματικότητα, αλλά ταυτόχρονα καταναλώνει τα αποθέματα αγροτικού δυναμικού (οικονομίες και χρόνο) σε «καινοτόμες καλλιέργειες» οι οποίες δεν έχουν επαρκή υποστήριξη από την έρευνα και αποπροσανατολίζουν τους αγρότες και ιδιαίτερα τους νέους αγρότες.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Nέων Αγροτών Σερρών κ. Παναγιώτης Γκιοργκίνης (6944229816) έχει εκφράσει πολλές φορές την ανάγκη να υπάρχει εφαρμοσμένη ΕΡΕΥΝΑ, αγροτική επαγγελματική ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ και ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ των νέων αγροτών, οι οποίοι επιχειρούν σε «θολά επιχειρηματικά νερά». Η γεωργία (γενικά) είναι, από την φύση της, μια παραγωγική δραστηριότητα υψηλού βαθμού αβεβαιότητας, η οποία επιτείνεται τώρα τελευταία από την Κλιματική Αλλαγή. Σε συνδυασμό με τον διατροφικό και οικολογικό της ρόλο, τεκμηριώνει την υποχρέωση της πολιτείας για στοχευμένη υποστήριξη και προστασία της γεωργίας, και καθιστά την εκπλήρωση της υποχρέωσης αυτής παρέμβαση «Δημοσίου Συμφέροντος». Αξίζει κάθε προσπάθεια να αφαιρέσουμε έστω και ένα μικρό τμήμα των αβεβαιοτήτων με την μεταφορά τεχνογνωσίας, την παρουσίαση «καλών πρακτικών» και την δημιουργία «δικτύου γνώσης» μεταξύ των αγροτών.
Οι Ενώσεις Νέων Αγροτών έχουν καθιερώσει πανελλήνιες ετήσιες συναντήσεις. Το φετινό 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, θα γίνει στο Ελατοχώρι Πιερίας, 6-9 Σεπ 2012, με θέμα τον Συνεργατισμό και την ΥΠΑΙΘΡΟΣ 2020.
Ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά μας καλεί όλους την Κυριακή, 29 Απρ 2012, στις 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο Πεντάπολης στην συνάντηση για την καλλιέργεια μανιταριών.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου