Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

40% μείωση παραγωγής ελαιολάδου στην περιοχή των Αρχανών


Ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Δαμαβολίτης συναντήθηκε χθες, με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρχανών, Γιάννη Καλοχριστιανάκη, ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του, για την απαξίωση που δέχεται ο Συνεταιρισμός από την τοπική πολιτική ηγεσία, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι δεν ξέφυγε από την πάγια τακτική των εκάστοτε κυβερνήσεων, να χρησιμοποιούν καροτσάκι τις αγροτικές ενώσεις για πολιτικές σκοπιμότητες.
Ο κ. Καλοχριστιανάκης επικεντρώθηκε στα χρέη προηγούμενων ετών, που αποτελούν και  το κυριότερο πρόβλημα του Συνεταιρισμού, καθώς βάζουν εμπόδια σε οποιαδήποτε επένδυση και συνεπώς ανάπτυξη. Επίσης, αναφέρθηκε στην κατά 40% μειωμένη παραγωγή ελαιολάδου στην περιοχή των Αρχανών, σε αντίθεση με την συνολικά θετική απόδοση του νησιού. Παρόλα αυτά, συνεχίζουν να αγωνίζονται και ένδειξη της προσπάθειάς τους είναι η τυποποίηση ελαιολάδου από μικρή ομάδα παραγωγών.
Ο βουλευτής από την πλευρά του, δήλωσε πρόθυμος να παρέμβει με την ιδιότητά του όποτε του ζητηθεί και παρουσίασε την πολλά υποσχόμενη δυναμική εφαρμογής του ζεόλιθου στον αγροτικό κλάδο

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου