Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

"Δεν θα φορολογηθούν οι κοινοτικές ενισχύσεις"


«Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται υποδείξεις από αργοπορημένους, ξεκούραστους και… λιποτάκτες». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, συμμετέχοντας στην πολιτική συζήτηση που έγινε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ. Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως "δεν θα φορολογηθούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις".
Ο κ. Κουκουλόπουλος σχολιάζοντας τα όσα ακούστηκαν από εκπροσώπους άλλων κομμάτων, εν είδη ευχών και… υποθέσεων εργασίας, για τα όσα πρέπει να γίνουν για την πραγματική οικονομία προκειμένου να σωθούν οι υπάρχουσες επιχειρήσεις και να ανοίξει ο δρόμος για νέες, είπε χαρακτηριστικά ότι: «Η πραγματική οικονομία, η αγορά, τζίρο χρειάζεται πάνω απ΄ όλα. Και αυτόν μπορούν να τον εξασφαλίσουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν ήδη απ΄ τη Βουλή και όσες ψηφιστούν στο άμεσο μέλλον, αλλά και η επανεκκίνηση των τραπεζών που πρόσφατα πέρασαν με επιτυχία τα απαραίτητα stress tests.

Για να φτάσουμε όμως μέχρι εδώ, δώσαμε έναν πραγματικό πόλεμο, στον οποίο ΜΟΝΟ το ΠΑΣΟΚ στάθηκε όρθιο και συνεπές. Από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα. Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Γι΄ αυτό δεν δέχεται υποδείξεις από αργοπορημένους, ξεκούραστους και… λιποτάκτες».

Πριν την πολιτική συζήτηση, ο Υπουργός ρωτήθηκε και για διάφορα θέματα της αρμοδιότητας του, δίνοντας τις εξής απαντήσεις:

Για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων των αγροτών στην παλαιά ΑΤΕ:
«Προχωράμε στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων των αγροτών. Τα κόκκινα δάνεια που δόθηκαν με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου ήταν έξω από τη ρύθμιση και αυτό ήταν άδικο για τους αγρότες. Μιλάμε για δάνεια που είχαν πάρει οι παραγωγοί κυρίως για τις απώλειες που είχαν από την γρίπη των πτηνών και τη νόσο των «τρελών» αγελάδων».

Για τη φορολογία των αγροτών:
«Οι αγρότες θα φορολογούνται με 13% ανεξαρτήτως τεκμαρτού. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα φορολογηθούν οι κοινοτικές ενισχύσεις όπως ειπώθηκε πρόσφατα στην εκπομπή σας από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Μεγάλο μέρος από το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να δοθεί στην αποκλιμάκωση της φορολογίας. Μέσω της αποκλιμάκωσης της φορολογίας μπορεί να υπάρξει αντίδωρο στο λαό για τις θυσίες που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια».

Για τις παρακρατήσεις από τον ΟΓΑ:
«Οι όποιες παρακρατήσεις από τον ΟΓΑ θα γίνουν από τις επιστροφές πετρελαίου και ΦΠΑ, ο ΟΓΑ θα κρατάει μια ετήσια εισφορά. Η προσπάθεια μας είναι να μην γίνουν παρακρατήσεις από τις ενισχύσεις, αυτό ζητάει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με σχετική τροπολογία». Πρόσθεσε δε πως «το μεγάλο μας στοίχημα είναι να κρατήσουμε όρθιο τον ΟΓΑ. Για αυτό κάνουμε μια αγωνιώδη και εργώδη προσπάθεια, να έχουμε έναν εύρωστο οργανισμό ασφάλισης για τους αγρότες , ώστε να πάμε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών στα 65 έτη από τα 67 που είναι σήμερα».

Για το χρονοδιάγραμμα πληρωμών στους αγρότες:
«Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα δοθούν σε αγρότες και κτηνοτρόφους περίπου 3 δις ευρώ που αφορούν την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, επιστροφές του ΕΦΚ στο πετρέλαιο και του ΦΠΑ, πληρωμές βιολογικής γεωργίας κ.α.».

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου