Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Η μεθοδευμένη απαξίωση της ελληνικής βιομηχανίας λιπασμάτων συνεχίζεται



Την Τετάρτη 1 Οκτώβρη το απόγευμα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Λίτσα Αμμανατίδου - Β΄ Θεσσαλονίκης και Απόστολο Αλεξόπουλο – Β΄ Αθήνας, οι οποίοι είναι και μέλη της ΕΕΚΕ Ανάπτυξης και το Δημήτρη Καρακώστα, από το τμήμα Αγροτικής Πολιτικής, συναντήθηκε στη Βουλή, με εργαζόμενους της ELFE ABEE (Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά) της Καβάλας.
Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν για την πρωτοφανή κατάσταση αβεβαιότητας που υπάρχει για την επόμενη μέρα στο εργοστάσιο, για το μεγάλο ενεργειακό κόστος λειτουργίας του εργοστασίου εξαιτίας του αβάσταχτου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, που παράτυπα έχει επιβληθεί στο φυσικό αέριο, για την έλλειψη ρευστότητας της εταιρίας, γεγονότα που έχουν ως συνέπεια οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι, να μην καταβάλλονται οι αποζημιώσεις, να υπάρχουν θέματα ασφάλειας και συντήρησης των εγκαταστάσεων, να μη φτάνει η παραγωγή στο μέγιστο δυνατό.

Εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον της εταιρίας ιδιαίτερα μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης.

Οι βουλευτές Λίτσα Αμμανατίδου και Απόστολος Αλεξόπουλος δήλωσαν: Η συγκυβέρνηση με τις μνημονιακές της επιταγές, συνεχίζει τη μεθοδευμένη απαξίωση της ελληνικής βιομηχανίας που οδηγεί τελικά και στο κλείσιμο των υπαρχόντων εργοστασίων ή στο ξεπούλημα τους σε ιδιωτικά ή τραπεζικά συμφέροντα. Ζάχαρη, λιπάσματα, χαλυβουργία, ΕΛΒΟ, κλπ, είναι οι αποδεδειγμένες καταστροφές της ελληνικής βιομηχανίας που οδήγησαν και οδηγούν εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και τοπικές κοινωνίες σε μαρασμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων και προωθεί προγραμμα στήριξης και επανασυγκρότησης της ελληνικής βιομηχανίας.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου