Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Οι τιμές σε καλαμπόκι - μηδική από την ΕΑΣ Αγρινίου


Η παρέμβαση της Ένωσης Αγρινίου για την απορρόφηση της παραγωγής στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, στην καλύτερη δυνατή τιμή, μάλιστα, συνιστά πράξη ευθύνης, ενταγμένη στη συνολικότερη πολιτική που πιστά υλοποιεί ο Συνεταιρισμός, η οποία και έχει ως μόνη στόχευση την προάσπιση των συμφερόντων των αγροτών και της τοπικής οικονομίας, αναφέρεται στο site της ΕΑΣ Αγρινίου.
Φέτος, οι καιρικές συνθήκες συνέβαλαν στο να είναι η παραγωγή καλαμποκιού κατά τι μικρότερη του μέσου όρου των προηγουμένων ετών, ως προς τις στρεμματικές αποδόσεις. Η συγκομιδή ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω των καιρικών συνθηκών,  που δεν επέτρεψαν την ταχεία ωρίμανση του καρπού, κατά συνέπεια επεκτάθηκε και η περίοδος παραλαβής. Στη μηδική η παραγωγή κυμάνθηκε στα περσινά επίπεδα και δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα.
Η παραλαβή προμαρασμένης μηδικής συνεχίζεται, στην τιμή των 0,04 ευρώ/κιλό, για όσο ακόμη χρονικό διάστημα θα γίνονται κοπές απ’ τους αγρότες. Κατόπιν της σχετικής επεξεργασίας στο εργοστάσιο στο Δοκίμι, το οποίο και, υπενθυμίζουμε, χρησιμοποιεί την «πράσινη» βιοενέργεια του πυρηνόξυλου, αντί του πετρελαίου, η μηδική, το γνωστό μας τριφύλλι δηλαδή, μετατρέπεται σε pellets και προωθείται στο εργοστάσιο ζωοτροφών και στα 14 υποκαταστήματα-σημεία πώλησης της Ένωσης Αγρινίου στην Αιτωλοακαρνανία προς κάλυψη των αναγκών των κτηνοτρόφων μας.
Στο καλαμπόκι, παραλαβές έγιναν από ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία (Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Νεοχώρι, Κατοχή, Γαλατάς, Ευηνοχώρι, Καλύβια, Αγγελόκαστρο). Μέχρι 24 Σεπτεμβρίου στην τιμή των 0.19 ευρώ/κιλό, ενώ από την επομένη μέχρι σήμερα, στην τιμή των 0,18 ευρώ/κιλό.
Το καλαμπόκι, αφού περάσει από τη διαδικασία ξήρανσης στις εγκαταστάσεις μας στο Δοκίμι,  συσκευάζεται στο εργοστάσιο παραγωγής σύνθετων  ζωοτροφών και πρώτων υλών (έναντι Σταδίου) και διατίθεται, πάντα στην πλέον ανταγωνιστική τιμή, για τις ανάγκες της αγοράς.
Η Ένωση Αγρινίου είναι έτοιμη να απορροφήσει το σύνολο και της εναπομείνασας  παραγωγής  καλαμποκιού και μηδικής που θα της διαθέσουν οι καλλιεργητές της Αιτωλοακαρνανίας, πάντα στην υψηλότερη τιμή.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου