Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Συνάντηση Λεονταρίδη με εκπροσώπους για τα λιπάσματα.

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη με τους Προέδρους κ. Χ. Μέγκλα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών και κ. Ι. Βεβελάκη του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων
foto typos020614Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη, με τους Προέδρους κ. Χ. Μέγκλα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών και κ. Ι. Βεβελάκη του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπ.Α.Α.Τ. κ. Μόσχος Κορασίδης, μέλη του Σ.Π.Ε.Λ.και στελέχη του Υπ.Α.Α.Τ.
Τόσο ο κ. Μέγκλας όσο και ο κ. Βεβελάκης ενημέρωσαν τον κ. Λεοντάριδηγια την καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Συνδέσμου και του Υπ.Α.Α.Τ. για θέματα που αφορούν στον κλάδο των λιπασμάτων, αλλά και για τα προβλήματα που εξακολουθούν να πλήττουν τον τομέα στην Ελλάδα. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν:
  • Το αυξημένο κόστος παραγωγής των γεωργικών εισροών και ειδικότερα των λιπασμάτων.
  • Ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ για ορισμένους τύπους λιπασμάτων με κριτήριο την δασμολογική κλάση και όχι βάσει της χρήσης τους.
  • Η παράνομη διακίνηση και εμπορία λιπασμάτων.
  • Η έλλειψη ρευστότητας στους παραγωγούς σε βάρος των επιχειρήσεων λόγω αδυναμίας είσπραξης από τους αγοραστές.
  • Η απλοποίηση του ισχύοντος εθνικού πλαισίου για τα λιπάσματα.
Μετά τη συνάντηση ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης δήλωσε:
«Είχαμε μια πολύωρη επικοδομητική συζήτηση. Θα συνεχίσουμε την άριστη συνεργασία που υπάρχει μέχρι σήμερα μεταξύ του Υπουργείου και του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων, αλλά και με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, προκειμένου να επιλύσουμε όσο το δυνατό περισσότερα προβλήματα του κλάδου. Οι πόρτες του Υπουργείου, αλλά και του γραφείου μου, θα είναι πάντα ανοιχτές προς όλους. Βέβαια, θα πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη μας ότι υπάρχει και η ενωσιακή νομοθεσία, την οποία θα πρέπει να σεβόμαστε. Από πλευράς μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να άρουμε τα εμπόδια του παρελθόντος και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της σύγχρονης γεωργίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου