Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΣΕΚ κατά ΥΠΑΑΝ για το γιαούρτι

ΣΕΚ κατά ΥΠΑΑΝ για το γιαούρτι


"Διαψεύδουμε την ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης ότι δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξουν οι προδιαγραφές παραγωγής γιαουρτιού γιατί ήδη ο ΣΕΚ συμμετέχει σε Ομάδα Εργασίας υπό τον ΕΦΕΤ που σκοπό έχει την αλλαγή του ισχύοντος Κώδικα Τροφίμων και Ποτών που αναφέρεται στο γιαούρτι. Δεν θα μας κοροϊδέψετε πάλι, εμάς τους κτηνοτρόφους και τους Έλληνες καταναλωτές", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΣΕΚ με αφορμή ανακοίνωση του ΥΠΑΑΝ για το γιαούρτι.
"Ενημερώνουμε επίσης ότι αμέσως  μετά την ψήφιση του «πολυνομοσχεδίου» του Υπουργείου Ανάπτυξης,  που καθορίζει τις νέες ρυθμίσεις για το γάλα δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε απόλυτα.   Δηλώναμε τότε   με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η αύξηση  της ζωής του φρέσκου γάλακτος πέραν των 5 ημερών  θα  αποτελέσει πλήγμα  για την ελληνική αγελαδοτροφία. Ήδη   οι  γαλακτοβιομηχανίες  έριξαν  τις τιμές παραγωγού έως και 3 λεπτά το κιλό αλλά και σε πολλές περιπτώσεις σταμάτησαν  να παραλαμβάνουν γάλα από Έλληνες παραγωγούς,  αφού πλέον  το εισάγουν  από ευρωπαϊκές χώρες και  παράλληλα δεν μειώθηκαν οι τιμές καταναλωτή, όπως ισχυρίζονταν το Υπουργείο.  
Ο ΣΕΚ   δεν θα επιτρέψει   να γίνει άλλο ένα έγκλημα κατά της ελληνικής παραγωγής. 
-       Συνεχίζει να αγωνίζεται  με όλες τις δυνάμεις και όλα τα μέσα  για την επαναφορά  του όρου φρέσκο και τον  καθορισμό   της διάρκειας ζωής του φρέσκου  γάλακτος στις 5 ημέρες.
-       Είναι παρόν στις διεργασίες για τις αλλαγές στο γιαούρτι,   όπου αυτές χρειάζονται, θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την προστασία του προϊόντος,  τον  Έλληνα καταναλωτή, την προαγωγή  της ελληνικής κτηνοτροφίας  αλλά και  τη συμβολή του ελληνικού γιαουρτιού στην εθνική οικονομία. ", καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΚ.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου