Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Θετικό βήμα το νέο Ευρωπαϊκό παρατηρητήριο της αγοράς γάλακτος για τις Copa - Cogeca


Ως ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση χαιρέτισαν την ανακοίνωση της λειτουργίας του νέου Ευρωπαϊκού παρατηρητηρίου της αγοράς γάλακτος, οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca.
Αναλυτικότερα, μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασής του ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας για το γάλα των Copa – Cogeca, κ. Mansel Raymond, δήλωσε πως το παρατηρητήριο είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση προκειμένου να έχουν στην διάθεσή τους οι παραγωγοί ενημερωμένες πληροφορίες που θα μπορούν να αξιοποιήσουν για επιχειρηματικές αποφάσεις τους σχετικά με τις πιθανές μελλοντικές τάσεις. Τα δεδομένα του παρατηρητηρίου μπορούν επίσης να βοηθήσουν τη συμβουλευτική ομάδα της Επιτροπής για τα ενδιαφερόμενα μέρη - το κύριο συμβουλευτικό φόρουμ - στους προβληματισμούς τους σχετικά με την κατάσταση της αγοράς και τα σχετικά μέτρα πολιτικής.

Το παρατηρητήριο της αγοράς γάλακτος

Το νέο Ευρωπαϊκό παρατηρητήριο της αγοράς γάλακτος παρουσιάστηκε την Μ. Τετάρτη, 16 Απριλίου, και όπως τονίστηκε από τ Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εν όψει της λήξης του καθεστώτος των γαλακτοκομικών ποσοστώσεων την 31η Μαρτίου του 2015, ευελπιστεί πως θα ενισχύσει την ικανότητά της να παρακολουθεί την αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων και θα βοηθήσει τον τομέα να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον, μετά από 30 περίπου χρόνια κάτω από το καθεστώς των ποσοστώσεων.

Το παρατηρητήριο έχει ως στόχο την αύξηση της διαφάνειας και την παροχή των ακριβέστερων δεδομένων της αγοράς, ούτως ώστε οι φορείς της εφοδιαστικής αλυσίδας γάλακτος να μπορούν να λαμβάνουν τεκμηριωμένες επιχειρηματικές αποφάσεις και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μπορεί λαμβάνει καλά πληροφορημένες πολιτικές αποφάσεις.

Ξεκινώντας την λειτουργία του το Ευρωπαϊκό παρατηρητήριο της αγοράς γάλακτος θα παρέχει μια ενιαία διαδικτυακή επαφή με έναν πλούτο ακατέργαστων στοιχείων για τους ενδιαφερόμενους φορείς στον τομέα του γάλακτος .

Επιπλέον, θα παρακολουθεί και θα αναλύει το παρελθόν και το παρόν των τάσεων στην ΕΕ και στην παγκόσμια αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων, την παραγωγή, την ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, το κόστος παραγωγής, τις προοπτικές των αγορών, κλπ.



ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου