Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Μπαλτογιάννης: Κρύβονται συμφέροντα πίσω από την απόφαση για το γάλα


Την άποψη, ότι η απόφαση για το φρέσκο γάλα έχει ληφθεί με σκοπό την ικανοποίηση συγκεκριμένων συμφερόντων και πως στόχος είναι η αύξηση των εισαγωγών γάλακτος εξέφρασε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Γεωργικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης.
Κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, ο κ. Μπαλτογιάννης σημείωσε οτι η απόφαση για την επιμήκυνση διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος θα έχει επιπτώσεις, μεταξύ άλλων και στη διατροφη των πολιτών, καθώς "το γάλα δεν πρόκειται να έχει τα θρεπτικά συστατικά του. Θα μιλάμε, ουσιαστικά, για γάλα χωρίς βιταμίνες".

Χρειάζονται αποφάσεις
Ερωτηθείς, δε, για την πρόσφατη σύσκεψη στην Αθήνα με θέμα τα δάνεια των πτηνοτρόφων (σ.σ. τα είχαν λάβει απο την περίοδο 2006-07 με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και αφορούσαν την ενίσχυση των μονάδων τους μετά και τη γρίπη των πτηνών), ο κ. Μπαλτογιάννης σχολίασε πως "δεν πρόκειται να γίνει κάτι στον πρωτογενή τομέα, εάν η Πολιτεία με τους φορείς δεν αποφασίσουν το πώς ο κλάδος θα γίνει βιώσιμος. Δεν μπορούμε να βασίζουμε την έξοδο της χώρας απο τη κρίση στην παραγωγή, όταν π.χ. η κτηνοτροφία σήμερα πλήττεται και φέρει βαρίδια απο ζημιές προηγούμενων ετών".

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου