Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

ΠΑΣΕΓΕΣ για το γάλα: Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ήταν το πρόσχημα

ΠΑΣΕΓΕΣ για το γάλα: Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ήταν το πρόσχημα


Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ήταν το πρόσχημα. Υπάρχει, ειδικά για το γάλα, πολιτική συμφωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού και της καγκελαρίου της Γερμανίας, Αν. Μέρκελ. Η δήλωση του Αντ. Σαμαρά, μετά της συνάντηση της 22 Νοεμβρίου 2013, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, ότι υπήρχε πολιτική συμφωνία για το θέμα:
«Θέλω να πω, επίσης, ότι με την Καγκελάριο μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για την τρέχουσα μεταρρυθμιστική μας ατζέντα. Μεταξύ άλλων, για το σημαντικό της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, το περίφημο «toolkit» του ΟΟΣΑ, ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σύνολο μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει εκατοντάδες παρεμβάσεις απελευθέρωσης της αγοράς. Μεταρρυθμίσεις, δηλαδή, που απελευθερώνουν την ανταγωνιστικότητα, εξαλείφουν τεχνικά εμπόδια εισόδου νέων επιχειρήσεων στην αγορά, καταργούν ειδικά προνόμια, καταργούν στρεβλώσεις και οδηγούν σε χαμηλότερες τιμές και περισσότερες ευκαιρίες και για τον επαγγελματία, τον επιχειρηματία και τον καταναλωτή», είχε δηλώσει τότε ο Πρωθυπουργός», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΑΣΕΓΕΣ.


«Ειδικά, το γάλα εμπεριέχεται μέσα στο πλαίσιο αυτό της συμφωνίας και μάλιστα χρησιμοποίησαν το ελαιόλαδο ως δόλωμα για να περάσουν οι καταστροφικές αλλαγές στο γάλα. Αυτές, βεβαίως, διευκολύνουν τις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες της Ευρώπης και σκοτώνουν την ελληνική παραγωγή. Όπως και να το κάνουμε, το γάλα των 10 ημερών σε καμιά περίπτωση δεν συγκρίνεται με το φρέσκο, ούτε έχουν την ίδια θρεπτική αξία», δήλωσε μάλιστα σχετικά ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας.


"Τέλος, η ΠΑΣΕΓΕΣ καλεί τους έλληνες παραγωγούς γάλακτος να δημιουργήσουν διακριτό σήμα για το φρέσκο γάλα των λίγων ημερών, ενιαίο για όλη την Ελλάδα. Στην κατεύθυνση αυτή είναι αποφασισμένη να συμβάλλει και η ΠΑΣΕΓΕΣ", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ